Reinigen/Opladen edelstenen ~

WAAROM MOET IK MIJN EDELSTENEN EN KETTINGEN REINIGEN?
We begrijpen dat reinigen een dingetje kan zijn, maar zoals het gezegde luidt: 'rein in huis, rein in geest.' Net zoals het schoonmaken van een rommelige kamer je vooruitzichten opheldert, verlicht het zuiveren van je edelstenen hun energie en zorgt ervoor dat hun energetische eigenschappen vibreren op het hoogste potentieel. Wanneer je leert hoe je edelstenen met regelmaat kunt opladen, kan dit hun eigenschappen verbeteren en hun vermogen om je intentie te ondersteunen versterken.
De reden dat edelstenen zo effectief zijn in energiewerk, is dezelfde reden dat reiniging essentieel is - edelstenen nemen energie op. Het reinigen van je edelstenen reset hun energie, zodat je elke keer dat je met ze werkt, begint met een energetisch schone lei. Als je je edelstenen nooit schoonmaakt, blijven ze energie opslaan totdat ze geen bruikbare leidingen meer zijn. Een handdoek kan rommel schoonvegen, maar als je de handdoek nooit wast, zal het aan de rommel gaan toevoegen; edelstenen zijn in die zin vergelijkbaar. Opdat een edelsteen je energie zuivert, moet je eerst het gebaar teruggeven en zijn energie reinigen.


HOE REINIG IK MIJN EDELSTENEN EN EDELSTEEN-KETTINGEN?
Als je je afvraagt hoe je edelstenen oplaadt, hebben we een paar manieren uiteengezet. De truc voor effectiviteit is om het reinigen en opladen een deel van je routine te maken. Hier zijn een paar verschillende manieren die je kunt instellen om de energie van je edelstenen te zuiveren:


Volle Maan Spa:
Laat je edelstenen buiten baden in het licht tijdens volle maan gedurende de hele nacht, maar laat ze niet natregenen. Edelstenen die negatieve energie omzetten of afbuigen, zoals zwarte toermalijn, hebben soms 48 uur nodig om weer helemaal schoon te worden. Hierbij maakt het niet uit of het bewolkt is, de stenen vangen de energie evengoed op. Bij erg slecht weer kun je de edelstenen ook in de vensterbank leggen. Wiens geest wordt niet opgewekt door een beetje rust en ontspanning in de natuur?

 

In het Zonnetje:

Leg de stenen 24 uur op een plek waar ze zonlicht kunnen opvangen. Let wel op met welke stenen je deze wijze wilt uitvoeren, want er zijn stenen die kunnen verkleuren door teveel zonlicht, zoals amethist, mangaan calciet, rozenkwarts, lavendelkwarts, aquamarijn, etc. Deze stenen zou je kunnen bedekken, maar de meningen verschillen of ze dan genoeg licht opvangen om te reinigen en op te laden.

 

Moeder Aarde:
We zouden allemaal de energetische reset kunnen gebruiken die gepaard gaat met een terugkeer naar de natuur. Om je edelsteen dat revitaliserende plezier te geven, plaats je het in de aarde of hang je edelsteen-ketting op aan de takken van een gezonde (kamer)plant, boom gedurende 24 uur.


Koppel je edelsteen met Seleniet of Kwarts:
Werk als een edelsteen matchmaker en combineer je edelsteen met een Seleniet of Kwartskristal! Beide hebben het zeldzame vermogen om andere edelstenen op te laden en te zuiveren, zonder ooit hun eigen energie te verliezen. Leg je edelsteen minstens zes uur op een stuk Kwarts of Seleniet. Na een date met deze in aanmerking komende stenen, zal je edelsteen in een high-vibe hemel zijn.


Reinigen met Rook:
Niet alleen zullen wierook, brandende Salie of Palo Santo je huis geweldig laten ruiken, ze zullen je edelstenen ook geweldig laten voelen. Dompel je edelsteen onder in de heilige rook (Holy Smoke), of andere reinigende wierook, totdat je steen energetisch stil wordt (werk hierbij op je gevoel). Houd losse Salie of smudge stick in een Abalone Schelp, die de as vangt en ook dient als een kom voor al je reinigingsgereedschap. De schaal heeft ook een rij kleine gaatjes, die perfect zijn voor het vasthouden van een wafting veer of wierookstokjes. Met een Smudge Fan kun je de reinigende rook extra sturen. Diverse soorten wierook zijn in de shop verkrijgbaar.

 

Water Cleansing:

Stromend water kan ook helpen of een glas bronwater. Ververs het water elke paar uur tot je geen belletjes meer ziet. Reinigen met water is wel meer risicovol! Veel stenen worden lelijk als ze in aanraking met water komen. Seleniet lost zelfs helemaal op als je het maar lang genoeg laat staan en het wordt er dof en lelijk van, net als sommige calcieten en angeliet. Kwartsvarianten (bergkristal, rozekwarts, lavendelkwarts), amethist, jaspisvarianten, aquamarijn en fluoriet zijn voorbeelden van stenen die wel in het water kunnen. Kies bij twijfel een andere methode.

 

Er zijn natuurlijk nog veel meer manieren bekend en omdat werken met edelstenen een persoonlijke reis is, raden we aan een methode te kiezen die resoneert met jou en waarbij jij je goed voelt.

 

IK HEB MIJN EDELSTENEN EN KETTINGEN GEREINIGD. WAT NU?
Op dezelfde manier dat je richtinggevoel nodig hebt om het meest productief te zijn, doet je edelsteen dat ook. Door je edelsteen een “taak” te geven, kun je je intentie instellen voor het werk dat je samen gaat doen. Het is prima om specifiek te worden! Om ervoor te zorgen dat de edelsteen je intenties in realiteiten manifesteert, moet je bij het programmeren van je steen duidelijk zijn wat je exacte intentie is. Of je nu kristaljuwelen of een ruwe steen activeert, het proces van het activeren van edelstenen blijft hetzelfde. Ga rustig zitten en houd de stenen in beide handen vast. Adem het hoogste witte licht in en visualiseer vervolgens je intentie. Nadat je de edelstenen met je intentie hebt geprogrammeerd, is je edelsteen in principe geactiveerd. Als je edelsteen-kettingen reinigt en activeert, draag je ze dan voor de gewenste periode direct na het instellen van je intentie (wel is het beter voor de ketting om ze 's nachts af te doen. Leg je ketting eventueel onder je kussen)


Edelstenen hebben een vast ritme dat in overeenstemming is met de helende energie van de aarde, daarom zijn ze de perfecte metgezellen voor elke spirituele reis.

 

May the energy of the full moon amplify your wishes and desires to manifest into your life~