Home » Smudge & Wierook

Smudge&Wierook ~

Wierook

Wierook is een mengsel van aromatische organische stoffen, dat aangestoken kan worden en dan een als aangenaam beoordeelde geur verspreidt. Met wierook wordt ook wel bedoeld de hars (olibanum) van de wierookboom (Boswellia). De oorspronkelijke betekenis van het woord wierook is "wijrook" (rook om te wijden). Desondanks wordt het woord uitgesproken met een verlengde eerste lettergreep, als wier-rook.

Smudge

Smudgen is een Indiaans reinigings- ritueel, dat vaak vooraf gaat aan andere rituelen, om jezelf, anderen en de ruimte waar het ritueel plaats vind te zuiveren. Dit gaat vaak gepaard met dank zegeningen voor de dagelijkse dingen die ons vreugde en nieuwe inzichten schenken. De smudgekruiden worden daartoe gebrand in een vuurvaste schaal of schelp.

Met een veer of vlerk wordt de rook verspreid om de goede spirits uit te nodigen en laat negatieve energie verdwijnen. Een schaal van aardewerk is meer gerelateerd aan de aarde terwijl een schelp met het element water verband houdt. In het laatste geval bevat de smudge-ceremonie alle vier elementen.

De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp staat voor element water, de salie zelf voor element aarde, het smeulende gedeelte is element vuur, en de rook is het element lucht.

Smudge Fan

Onze prachtige en unieke Smudge Fans zijn met de hand gecreëerd door HANHEPI WI-ELI (Moonshine) wat ‘Brengt licht in de duisternis’ betekent. Van elk is er maar één en al lijken sommige misschien hetzelfde, toch zullen ze net iets verschillend zijn van elkaar. 

De smudge fan is een handig en onmisbaar gebruiksvoorwerp voor het effectief smudgen.