Bach Bloesem ~

Een positieve kijk op het leven, een lekker en fit gevoel, een gezonde geest in een gezond lichaam, dat is het streven van Bach Bloesem. De originele Bach Bloesem Remedies helpen ons om onze gevoelens en gemoedstoestand -bij gebeurtenissen in ons leven- beter in balans te houden en in harmonie te blijven met onszelf. Een vriendelijke helpende hand uit de natuur voor emotioneel evenwicht voor mens en dier.

 

Het verhaal van de Bach Bloesems

Het systeem van Bach Bloesem werd in de jaren 30 van de vorige eeuw ontwikkeld door dr. Edward Bach, een bacterioloog, arts en patholoog, die geloofde dat emotioneel welzijn de sleutel is naar algeheel welzijn. Gedurende zijn leven onderzocht hij het gebruik van bloemen en planten om op een eenvoudige, natuurlijke manier emotionele balans te vinden. Dr. Edward Bach identificeerde 38 bloemen-essenties welke zijn afgeleid van verschillende wilde bloemen, planten en bomen waarvan elke bloesem correspondeert met een specifieke emotie. Het systeem is zo ontworpen dat de essenties kunnen worden aangepast aan de individuele behoeften van ieder mens en dier, zodat ze afzonderlijk of in combinatie kunnen worden ingenomen.

 

Bach Bloesem Remedies zijn volledig natuurlijk en kan door mens en dier worden gebruikt. Het is veilig en onschadelijk en kent geen bijwerkingen. Je kunt ze niet over-doseren en ze werken niet verslavend. Ze kunnen gebruikt worden in combinatie met andere medicatie of behandelingsvormen, inclusief homeopathie, zonder de werking hiervan te belemmeren. 

 

Ben je voor jezelf of voor je (huis)dier op zoek naar een natuurlijke ondersteuning en wil je weten of behandeling met Bach Bloesems iets voor jou zijn? Neem dan contact op.

Als geregistreerd Bach Bloesem Consulente zal ik je adviseren en/of helpen beslissen welke Bloesem-essenties het beste corresponderen/resoneren met de situatie en de gemoederen die jij voorlegt. Dit vindt plaats tijdens een conult in de praktijk maar kan ook telefonisch, via zoom of per E-mail. Een consult gebeurt op een transparante wijze zodat ook jij de emoties en de daarbij corresponderende remedies leert herkennen. Tussen de consulten en behandelingen door mag je altijd een beroep op mij doen voor hulp en vragen.

Bach Bloesem remedies

"Disease is, in essence, the result of conflict between soul and mind, and will never be eradicated except by spiritual and mental effort." Dr. E. Bach ~

 

Waarom kiezen voor een geregistreerd Bach Practitioner?

BFPR's zijn mensen uit allerlei takken van het leven die een voorliefde hebben voor de idealen van eenvoud en zelfhulp van Dr. Bach. Dr. Bach geloofde in het behandelen van mensen als individuen. De meest effectieve mix is ​​altijd voor jou persoonlijk gekozen. BFRP’s Practitioner's van het ‘Bach Centre - Bach Foundation International Register of Practitioners’ hebben een erkend en geregistreerd programma van onderwijs en beoordeling gevolgd om te verzekeren dat ze competent zijn om de remedies in de beroepspraktijk te gebruiken. BFRP’s werken onder de ‘Bach Foundation Code of Practice’, die de normen uiteenzet die worden verwacht van professionele beoefenaars en hiermee een veilig kader biedt voor beoefenaars en cliënten.

 

Voorafgaand aan een afspraak ben ik als practitioner verplicht om je een CAT-behandelingsovereenkomst in te laten vullen. Deze kun je vinden en downloaden rechtsonder in de balk van de website. Ben je onder behandeling bij een arts, dan is het altijd raadzaam om te overleggen en open te zijn over het gebruik van de Bloesems van Bach. 

Falada