Honeysuckle ~

From old memories to new experiences

Honeysuckle (kamperfoelie) herinnert je eraan dat het heden altijd belangrijker is dan het verleden. Als herinneringen en mensen uit het verleden je heden vullen, ben je niet in staat om voor jezelf een nieuwe en opwindende toekomst op te bouwen. Je kunt nu erkennen dat jouw herinneringen waardevolle elementen zijn om je toekomst op te bouwen. Het zijn geen obstakels voor verandering en groei.

 

Honeysuckle is bedoeld voor mensen die veel last hebben van heimwee en nostalgie, en die vaak in het verleden blijven leven. Honeysuckle wordt geassocieerd met het vermogen tot veranderen en verbinden. In een vroegere periode heb je allicht een periode van geluk gekend, bijvoorbeeld een bijzondere liefde of vriendschap. Je hunkert naar deze periode van gelukzaligheid, maar gaat er eigenlijk diep in jezelf vanuit dat deze nooit meer terug zal keren, dat het nooit meer zal worden zoals het was. Je praat dan ook vaak over “de goeie ouwe tijd”, waaruit blijkt dat je niet gelooft dat er ooit nog zo'n mooie, goeie tijd zal komen als diegene die geweest is. Je leeft in je eigen herinneringen en je zit vol nostalgie. Elke kans in het leven die je mist bezorgt je gevoelens van spijt, die maar moeilijk te boven te komen zijn.

 

Honeysuckle wordt gegeven om diegenen te helpen die in het verleden leven, hetzij voorbijgaand geluk herleven of zich wentelen in spijt en droevige herinneringen. Honeysuckle helpt om meer van het heden te genieten en hersteld het geloof dat er altijd iets in het leven waard is om naar uit te kijken.

Het gebruik van Honeysuckle is een ondersteuning om je weer in het heden te kunnen leven. Doordat het verleden kan worden losgelaten en kan worden gezien als een ervaring die de basis voor het heden vormt, worden er ook weer mogelijkheden gezien voor de toekomst. Honeysuckle verzoent je met het leven en laat je zien dat elke ervaring iets bijdraagt aan je ontwikkeling. Je bent weer vrolijk en opgewekt, je vertrouwt op de toekomst en leeft in het hier en nu in plaats van je vast te klampen aan het verleden. Op deze manier kan het geluk uit het verleden integreren met het geluk uit het heden.

 

Tips & guidance ~

  • Verbind jezelf met Honeysuckle wanneer je afscheid moet nemen.
  • Ruim op en maak je huis schoon
  • Ga de uitdagingen aan die je nu tegenkomt in plaats van je te concentreren op het verleden
  • Affirmatie: Ik verwelkom de toekomst met vreugde

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Honeysuckle voor Dieren ~

Signalen van een Honeysuckle-toestand bij een paard of andere dieren omvatten een gebrek aan interesse in wat er gaande is vandaag, en een voorkeur heeft voor plaatsen of activiteiten die hij associeert met het verleden of met vorige eigenaars. Rouwende dieren die geliefde metgezellen hebben verloren, hebben deze remedie in combinatie met Star of Bethlehem mogelijk nodig als het rouwproces voort blijft duren.

 

Waar op te letten ~

  • Dromerigheid en onoplettendheid (zie ook Clematis).
  • Dieren die trekken naar voormalige huizen of routes die verband houden met voormalige eigenaars.
  • Niet zien te gedijen in nieuwe situaties.
  • Heimwee en smachten.