• Handmade Art
  • Bach Bloesem
  • Gratis verzenden vanaf € 75,-

Wierook & Wellness ~

Relax, Reinig en Zen met heerlijke wierook, smudge, geurbuidels, edelsteen setjes, edelsteen oogkussen, enz.
Maak jouw moment extra speciaal en ook echt "jouw moment" met deze ondersteunende en weldadige artikelen.
Ga voor de kostbare momenten van ontspanning en meditatie met de fijnste middelen om jouw persoonlijke
momenten naar een hoger niveau te tillen en shop ze hier bij Falada.

 

Wierook

Wierook betekent heilige of gewijde rook en wordt meestal in verband gebracht met religieuze en magische handelingen. Het is een aromatische stof die verkregen wordt door het hars van bomen. Door de eeuwen heen en tot op de dag van vandaag wordt wierook in alle culturen gebruikt en gebrand tijdens ceremoniële gelegenheden. Ongeveer 1700 voor Christus werd het gebruikt als offer voor de Goden. Een reukoffer diende om de Goden gunstig te stemmen. Terwijl er gebeden werd voor hulp, steun en bescherming steeg de indringende geur van wierook, samen met de gebeden naar hogere sferen. Sinds de jaren 60 van de vorige eeuw smeult de wierook voor verschillende redenen en intenties, zowel thuis als op locaties.

Smudge

Smudgen is een Indiaans reinigings- ritueel, dat vaak vooraf gaat aan andere rituelen, om jezelf, anderen en de ruimte waar het ritueel plaats vind te zuiveren. Dit gaat vaak gepaard met dank zegeningen voor de dagelijkse dingen die ons vreugde en nieuwe inzichten schenken. De smudgekruiden worden daartoe gebrand in een vuurvaste schaal of schelp.

Met een veer of vlerk wordt de rook verspreid om de goede spirits uit te nodigen en laat negatieve energie verdwijnen. Een schaal van aardewerk is meer gerelateerd aan de aarde terwijl een schelp met het element water verband houdt. In het laatste geval bevat de smudge-ceremonie alle vier elementen.

De symboliek is dat de 4 elementen verenigt zijn; de schelp staat voor element water, de salie zelf voor element aarde, het smeulende gedeelte is element vuur, en de rook is het element lucht.

Smudge Fan

Onze prachtige en unieke Smudge Fans zijn met de hand gecreëerd door HANHEPI WI-ELI (Moonshine) wat ‘Brengt licht in de duisternis’ betekent. Van elk is er maar één en al lijken sommige misschien hetzelfde, toch zullen ze net iets verschillend zijn van elkaar. 

De smudge fan is een handig en onmisbaar gebruiksvoorwerp voor het effectief smudgen.

Smudge Wierook