• Handmade Art
  • Bach Bloesem
  • Gratis verzenden vanaf € 75,-

Geluksvangers ~

Falada’s geluksvangers zijn prachtige kunstwerken die met de hand gemaakt worden van gedragen hoefijzers en zijn een mengeling van geluksbrengers en dromenvangers. Het zijn prachtige decoraties die er niet alleen mooi uitzien, maar ook hun eigenaars geluk en bescherming brengen. Elke geluksvanger is uniek en van elk bestaat maar één!


Wil je een geluksvanger met nog meer betekenis, dan maak ik graag je eigen persoonlijke geluksvanger van het hoefijzer -en eventueel een lok haar- van je paard in combinatie met bijv. kralen, veren, etc. en in kleuren naar keuze. Uiteraard heb ik hoefijzers op voorraad, deze verwerk ik met liefde naar eigen idee zoals je hieronder kunt zien, of geheel naar jouw wensen tot je eigen persoonlijke geluksvanger!


Ik maak al mijn geluksvangers in liefdevol handwerk. Elk van mijn geluksvangers krijgt een label met mijn logo, wat hen identificeert als een echte Falada Geluksvanger.

 

 Dromen & Geluk ~

Het idee van een dromenvanger is van de Noord-Amerikaanse Indianen. Het bestaat in wezen uit een net in een wilgenring, dat is versierd met persoonlijke of heilige voorwerpen. Aangenomen wordt dat de dromenvanger zorgt voor een goede nachtrust en dat de goede dromen via het centrum binnenkomen, de slechte komen vast te zitten in het net en worden later geneutraliseerd door de ochtendzon. Veren worden verondersteld de goede dromen door te geven aan de slaper.

Overal ter wereld staan hoefijzers al eeuwen bekend als geluksbrengers die bedoeld zijn om geluk te vangen en het kwaad weg te houden: Met de opening van het hoefijzer naar boven, moet het geluk erin vallen en worden vastgehouden. Hang je een ijzer op met de opening naar beneden gericht - dan valt het geluk eruit. Nooit doen dus!

Falada’s Geluksvangers combineren deze positieve eigenschappen en zijn prachtige geschenken voor je dierbaren of voor jezelf!

Elke geluksvanger is uniek.