• Bloesem v/d maand: Rock Rose

  Met moed onze angsten overwinnen

 • Brooke hospital

  Falada steunt Brooke Hospital for Animals. Van elk gegeven consult/behandeling doneer ik € 1,- 

 • Intuïtie

  Diep van binnen is er een "weten"             Laat je leiden door je gevoel en leef!

 • Paard in Nood Spanje

  Falada steunt Stichting Paard in Nood Spanje. Van elk gegeven consult/behandeling doneer ik € 1,- 

 • Reiki leefregels

  De 5 Reiki regels, een vriendelijke aanwijzing en leefwijze voor iedere dag.   Sensei Mikao Usui

 • Reflect

  A horse teaches you everything you need to know about yourself 

 • Bach Bloesem

  Original Bach Flower Remedies voor mens en dier van Dr. Edward Bach

 • Healing/Reiki

  Reiki betekent "Universele Levensenergie" en is een methode om door middel van handoplegging die energie door te geven.

Blog

Diamond Dante

Himalaya zoutblok                                 Wauw! wat een geweldige ervaring. Ik had wat vragen voor en over een paard genaamd Dante. Wat ik al wist was dat het een statig, koel paard is. Annemarie gaf aan dat Dante om een Himalaya zoutblok vroeg... Nou, meneer was als eerste en drukste aan het spelen met het blok! Hij had het ook als eerste op haha… Ook zou hij wel eens ouderwets een knolraap of suikerbiet willen, om echt even lekker zijn tanden in te kunnen zetten. Annemarie vertelde dat Dante een echte heer is, heel intelligent en wijs... dus tegenwoordig noem ik hem ook zo! Hij gaf door dat hij verwacht correct en als gelijke behandeld te worden en als dat goed zit staat hij overal voor open. Respect loopt als een rode draad door zijn leven en is zeer belangrijk voor hem. Het was fijn hem even gesproken te hebben via Annemarie, daar ben ik haar erg dankbaar voor.

Groetjes Jacqie

Prince

Ik ook van jou...                                             Ik heb helaas 3 jaar geleden afscheid moeten nemen van mijn beste vriend. Toen ik aan Annemarie vroeg of ze een keer met hem wilde praten zei ze natuurlijk ja! Daar was ik zo blij mee. Met dikke tranen heb ik het gelezen en draag ik deze unieke ervaring voor altijd bij me. Hij vertelde o.a. dat mijn Oma veel bij hem is en dat ik nooit mag twijfelen aan mijn goede zorg voor hem, dat doet hem verdriet. Hij wil ook niet dat ik me schuldig voel dat ik weer ben gaan paardrijden. Volg je hart, leef je leven en wees gelukkig zegt Prince tegen mij. Annemarie zei dat wij heel sterk liefde hebben voor elkaar en toen ik vroeg aan Annemarie om door te geven aan Prince dat ik van hem hou antwoord hij; En ik van jou... en geeft me symbolisch een natte neus. Bedankt Annemarie!

Groetjes Jacqueline de Jager                                                                                             jacqueline-depedicure.nl

Alex

1 op 1 zijn met "baasje"                               Op een praktijkdag in 2014 tijdens de cursus/opleiding "communiceren met dieren" van CIVAS leerde ik Annemarie kennen. Zij was een van de medecursisten op deze, enerverende dag. Aan de hand van foto's van onze eigen dieren, leerden we de theorie in de praktijk brengen. Natuurlijk nam ik een foto mee van onze hond Alex, ik wilde meer weten van zijn verleden en wat hij nodig heeft. Zo kreeg Annemarie de foto van onze hond Alex. Alex is geboren in Boekarest, Roemenië. We, (mijn vrouw en ik) wisten niet veel van hem, alleen dat het 1e jaar van zijn leven geen pretje geweest moest zijn. Alex was een schuchtere hond, wantrouwend naar mensen en onzeker in houding en in gedrag. Sociaal naar honden. Dat zagen we en wisten we. Voor de rest weinig tot niks. Gelukkig via een Duits asiel, bij ons net over de grens, kwam Alex bij ons. 

Annemarie stelde de vragen die ik had aan Alex en kreeg daarop antwoorden zoals; Wat is je karakter? Wat onzeker, niet snel van vertrouwen                                       Waar ben je opgegroeid? Op een boerderij                                                                   Het ergste wat je hebt meegemaakt? Geweld en omgang met mij en de andere honden. We zaten buiten en in soort van kuilen.                                                                Door de beelden die Alex op dat moment aan Annemarie doorgaf was Annemarie zichtbaar ontdaan, zo veel leed kreeg ze door. Naderhand vertelde ze dat het haar echt behoorlijk geraakt had. Dat raakte mij diep.                                                                 Wat Alex doorgaf wat hij nodig heeft: Onvoorwaardelijke liefde, elke dag een knuffel wat hem zelfvertrouwen zal geven, volledig vertrouwen en onverdeelde aandacht en veel wandelen, 1 op 1 zijn met "baasje"                                                       Zoals wij al dachten heeft hij inderdaad geen prettig 1e levensjaar gehad. Elke dag wandelen we (natuurlijk) veel met hem, los en aan de riem. En elke dag knuffelen we met hem. Met als resultaat, dat hij een stuk zelfverzekerder is, minder wantrouwend naar vreemden. Bekenden zoekt hij nu op voor even korte aandacht. Hij is leergierig en het is een lieve, slimme superhond.                                           Dankzij deze reading van Annemarie kregen wij een kijkje in het verleden van Alex en leerden wij Alex beter kennen. En wat belangrijk is, wij weten wat hij nodig heeft om bij ons een gelukkig leven te krijgen en te hebben. Wat goed gelukt is!                   Dank je wel Annemarie.

Lieve groet, Jeanine Jansen

Jacky

Snoepjes zoeken                                       Hoi Annemarie,                                             Ik heb je verslag over de reading met Jacky gelezen en ik ben onder de indruk. Jacky is vaak schrikkerig en ik wist niet waarom, daarom had ik daar vragen over en die heb jij beantwoord. Hierdoor worden mij veel dingen duidelijk en ik begrijp haar nu veel beter. Jacky en ik waren al dikke maatjes maar door deze ervaring is onze band nog sterker geworden. Op mijn vraag "wat doet ze het liefst?" was jouw antwoord „racen”, nou dat klopt zeker!! Met of zonder mij erop, ze heeft veel energie. Ik was verrast toen je me vertelde hoe ze mij altijd begroette want dat klopt precies. Als ik aankom gaan de oortjes naar voren en snuffelt ze rond mijn middel op zoek naar snoepjes. Ik ben heel erg blij met deze reading en dat je me een kijkje hebt gegeven in Jacky haar gedachten. Heel erg bedankt daarvoor en voor de goeie tips die je hebt gegeven.

Groetjes Charlie

Count Fancy Boy

Wijze ziel                                                   Een klein jaar geleden zijn we met onze 15 jarige ruin van stal verhuist. Omdat we ons zorgen maakten over zijn mentale en fysieke gezondheid heb ik bij Annemarie van Falada een consult aangevraagd voor een combi reading en healing. We vonden het best spannend en toen het verslag van Annemarie binnenkwam heb ik het meteen gelezen. Tot tranen toe geroerd was ik bij het lezen, zo precies beschreef ze onze paint, een rustige goedige wijze en spirituele vriend, die ook nog eens heel nuchter is. De manier waarop hij mij aangeeft dat ik spanning bij me draag is me nu erg duidelijk. Als ik met hem grondwerk wil doen gaat hij vaak eerst vlak bij me staan en ik dacht dat hij dat wel gezellig vond, maar hij was gericht op mijn zonnevlecht om aan te geven dat ik wel mocht ontspannen. Hij heeft aangegeven waar hij fysiek beperkingen had en alles klopte. We kunnen nu zorgelozer doorgaan met ons werk samen. Hij heeft ons gerustgesteld en ons een kijkje gegeven in zijn mentale wereld. Alle vragen zijn beantwoord en het heeft ons veel rust gegeven. Ik ben nog meer in staat om met hem te communiceren, ook al is het bij mij in mensentaal. En ik heb het gevoel dat we elkaar best begrijpen. Onze band voelt nog steviger. Ik ben Annemarie en onze ruin dankbaar dat ze open stonden voor elkaar en dat er zo een heel mooi gesprek tot stand kon komen.

Liefs Rita

Paulien

Vandaag op 5 Mei '15, zo’n 6 jaar geleden kruiste ons pad opnieuw en zagen Paulien en ik elkaar na al die tijd dankzij Kim de Borst op Stal Diamond voor het behandelen van paarden. Het was een heel gezellige leerzame en enerverende dag en hebben we, naast dat Paulien paarden heeft behandeld, veel bijgepraat. Paulien is voor mij, vanaf dat ik haar 10 jaar geleden leerde kennen, één van mijn grootste inspiratiebronnen geweest en heeft zij mij vandaag aan het werk gezien bij één van de paarden. Paulien heeft vandaag meerdere paarden behandeld en het is altijd weer mooi om te zien hoe zij te werk gaat en wat er dan allemaal gebeurd, wat een paard kwijt wilt en tot hoever een paard iets kwijt wilt, waar het ene paard fysiek last heeft, het andere paard mentaal en weer een ander paard gewoon moe is en alles even lekker los mag laten en zich weer kan opladen met positieve energie. Zo zie je weer bevestigd worden dat ieder paard net als mensen zijn eigen karakter heeft met zijn eigen opgedane ervaringen waaruit dan al wel of geen klachten, blokkades of problemen uit zijn voortgekomen en gaat ieder paard daar op zijn eigen manier mee om, zelfs al zijn deze soms nagenoeg identiek, toch vraagt het bij elk paard om een andere benadering en behandeling. En ja, dit maakt het ook zo mooi om dit werk te mogen doen en om je er bewust van te blijven dat een ieder uniek is op zijn eigen manier en dat respecteert. 

Cursus & Studie 2016

Een nieuw jaar is begonnen en de agenda is alweer zo goed als gevuld met cursussen en studies om mijzelf en mijn praktijk verder te ontwikkelen en te optimaliseren.

In februari en maart staat Bach Bloesem Niveau 3, de consulentencursus op de agenda. Na goede afronding van het Internationale Bach Opleidingsprogramma zal ik verder werken als erkend consulent en geregistreerd worden door de Dr. Edward Bach Foundation bij het Bach Centre UK.

In mei start de Connectie-cursus van Eric Laarakker bij Healthcare-Academy Den Hoek. Verspreid over een studieperiode van 3 maanden zal ik hier de connectiesensor vaardigheden verder ontwikkelen voor het testen en behandelen van dier en mens op fysiek, energetisch en persoonlijk niveau. Voor begrip connectiesensor kun je denken aan het vergelijkbare als biotensor, pendel, lecher antenne, wichelroede.

Spirituele/Gezondheidsbeurs

Zondag 17 januari is het weer zover, en staan we op de spirituele gezondheidsbeurs van 11:00 tot 17:00 met Bach Bloesem Remedies van Dr. E. Bach in "Paviljoen Westerhout" op Westerhoutplein 3 te Beverwijk.

Equine Inside Out

Woensdag 30 maart '16 was ik mee op reis door het lichaam van het paard. Deze interactieve lezing over het welzijn van paarden van binnenuit bekeken, ofwel de anatomie en biomechanica van het paard, bleek ontzettend interessant en eigenlijk onmisbaar voor iedereen die te maken heeft met paarden. Zo dus ook voor mij en Falada, en heeft mij een dieper inzicht in het lichaam van het paard gegeven. Dit onderwerp is ongelooflijk leerzaam en voor mij reden genoeg om mijzelf hierin verder te verdiepen, trainingen te gaan volgen en zoveel mogelijk te leren om deze kennis toe te kunnen passen in de praktijk en te kunnen delen.

Lezingen en trainingen zijn te volgen bij:  Equine Studies

Chuck en zijn verhaal

In juli'16 nam ik contact op met Annemarie over mijn paard Chuck. Chuck is een bijzonder paard, aan de ene kant stoer en dapper maar eigenlijk toch ook wel bang en onzeker. Chuck is erg stressgevoelig en dat heeft ook zijn weerspiegel op zijn gezondheid, net te mager of net niet helemaal fit. Inmiddels weet ik aardig wat hij nodig heeft. Regelmaat en structuur is bijvoorbeeld erg belangrijk voor hem. Het enige wat niet op te lossen was is zijn periodes van extra stress als zijn buurman niet naast hem op stal staat. Het hele hofje staat vol, maar die ziet Chuck niet. Hij ijsbeert door zijn stal bokt, gilt. In juli was het weer zo erg dat hij zwaar bezweet op stal stond. Ook als ik hem overdag uit de paddock haalde en ergens vast maakte waar hij de andere niet kon zien werd hij onrustig. Zolang ik er bij ben blijft het hierbij, loop ik weg dan raakt hij in paniek begint te ijsberen en steigeren. Verder komt hij op wedstrijd niet helemaal uit de verf, hij is afgeleid, gespannen en op zoek naar bekende paarden voor steun. Bij de onderdelen aan de hand gaat het goed, onder het zadel heeft hij meer spanning. Hij is naar mijn idee dapperder als ik naast hem sta, en zoekt zijn steun bij mij.

Ik kreeg het advies om eens Bach bloesem met hem te proberen, en wist dat Annemarie hier mee bezig was. Annemarie heeft eerst een Reading gedaan. Uit de Reading bleek dat Chuck niet het vertrouwen had dat de andere paarden er nog zouden zijn als hij uit de groep wegging, en dat hij een maatje miste. Ik weet dat Chuck heel lang samen met zijn broer heeft gestaan en toen hij verkocht werd door zijn vorige eigenaar veel verhuist is. Zij heeft hem aan mij verkocht omdat hij beter af zou zijn bij iemand die alleen aandacht aan hem kon geven en niet nog zes andere paarden. Ik ben nogal sceptisch over readings maar Annemarie kwam toch met een beeld dat ik kon plaatsen terwijl ze Chuck zijn achtergrond nauwelijks kent.

Inmiddels zijn we een aantal maanden bezig. Toen we net begonnen had Chuck eerst een terugval in zijn gedrag. Hij was erg onzeker en schrikkerig. Durfde niet onder de man achter op het land. Ik heb zijn training wat aangepast. Na verloop van tijd kon ik hem s middags zonder stress poetsen op de plaats waar hij geen paarden zag, en bleef hij ook rustiger op stal.

Ook op trainingsweekend was hij minder gefocust op andere paarden. Hij stond zelfs rustig alleen in de stal, zonder andere paarden, waar hij vroeger dus allang de tent afgebroken had.

Gedurende de afgelopen maanden heeft hij steeds een aantal vaste remedies gehad, maar er veranderde ook steeds een aantal. Momenteel heeft hij weer wat terugval, de ene dag is hij rustiger dan de andere. Maar over het algemeen ben ik tevreden en ben benieuwd wat er verder uitkomt bij Chuck.

Ilona ~

Agenda 2017

Dit jaar zal voornamelijk in het teken van Spanje staan. De Spaanse taal leren spreken en schrijven gaat van start in Februari en wederom een bezoekje aan het zonnige land zal zeker niet ontbreken. In Maart rond ik mijn Bach Bloesem Consulenten Training af en zal mij daarna verder verdiepen in de vormen en ontwikkeling van mijn praktijk Falada.

Mijn vrijwillige steun aan de Stichting ‘Paard in Nood Spanje’ blijft ongewijzigd en zal voornamelijk vanuit huis op afstand worden voortgezet. Met hart en plezier help ik Laura Hoitsema van Stichting 'Paard in Nood Spanje' met de ondersteuning of aanvulling van een aantal paarden die op de stichting wonen met behoorlijk traumatische achtergrond, zowel mentaal als fysiek. Daarnaast vertaal ik veel van haar posts en teksten naar het Engels om zo ook in het buitenland meer bereik en bekendbaarheid te genereren. Al met al evengoed nog druk genoeg.

Bach Flower Consultant (BFRP) 23-03-2017

Zo ontzettend blij & tevreden.
Met een fantastisch mooie studie te hebben voltooid, mag ik mijzelf vanaf heden erkend & geregistreerd Bach Bloesem Consulent (BFRP) noemen.

Met dank aan allen waarmee ik deze bijzondere periode heb gedeeld ~

Chris Irwin Demo 04-04-2017

Shape of body = Shape of mind

Een fantastische demonstratie die ik moest bijwonen. De inzichten van Chris Irwin komen overeen met waarvoor Falada staat en is een onmisbaar onderdeel in de ontwikkeling en groei in een natuurlijke omgang met paarden.

Deurstoppers Handgemaakt

Yeahhhhh ze zijn binnen!!! De mooie handgemaakte deurstoppers van It's a Beautiful Thing. Deze trendy must-haves uit Australia zijn verkrijgbaar in vele verschillende kleurencombinaties en staan geweldig in elk interieur. Ook super leuk en origineel om te geven als cadeautje.

Het OrangeLine logo Webdesign and CMS by OrangeLine Uitgeest ®, The Netherlands. © 2014, Falada.