Wild Rose ~

From apathy to pure joy

De essentie van Wild Rose neemt je mee van een diep depressief en passief gevoel naar de vreugde van het leven. Als je het gevoel hebt dat je uit het "spel" bent gevallen, dat je het hebt opgegeven, zal het verbinden met Wild Rose je geest terugbrengen en je hart openen. Het initiatief nemen voor je leven met een glimlach op je gezicht, geeft je vreugdevolle verwachtingen en een nieuwe interesse in het leven.

 

Wild Rose (hondsroos) is voor mensen die het leven geaccepteerd hebben zoals het komt en de strijd voor vervulling hebben opgegeven. In deze toestand leggen we ons neer bij de dingen zoals ze zijn, in die mate waarin we niet klagen of bijzonder ongelukkig lijken. In plaats daarvan halen we onze schouders op – het heeft geen zin om dingen te veranderen – en dobberen gewoon mee.

 

Ben je zo iemand die zich vaak lusteloos voelt en eerder apathisch reageert? Berust je al gauw in wat jij “je lot” noemt? Leg je je snel neer bij wat je ook maar overkomt? Baan of uitkering, hoge of lage hypotheek, de hond die uitgelaten moet worden – het kan je allemaal niet echt meer schelen, je doet het allemaal maar “omdat het moet” maar het lijkt net of je er maar half bij bent. Niets is nog écht leuk. En omdat je te moe bent om in opstand te komen, blijf je maar doorgaan waarmee je bezig was. Als jij zo iemand bent die zich eerder met de stroom van het leven laat meevoeren, die alles neemt zoals het komt zonder ook maar te overwegen om iets aan de situatie te veranderen, dan is de ondersteuning van Wild Rose iets voor jou.

 

Wild Rose werkt immers bij onverschilligheid en desinteresse in de wereld om je heen. Deze gevoelens maken namelijk dat jij nogal snel tevreden bent – doordat je je neerlegt bij de situatie zoals die komt. Toch heb je je in een eerdere fase reeds neergelegd bij wat voor jou aanvoelde als een onplezierige situatie: een ziekte, een monotone of saaie job, een tegenslag in het leven of andere zaken. Hoewel je de situatie als onbevredigend aanziet, ben je (nog) niet in staat om je volledig te ontplooien en wordt al snel als “saai” bestempeld.

 

De Wild Rose-remedie helpt om onze interesse in het leven te wekken. In een positieve staat van Wild Rose zijn we blij en gelukkig. In plaats van apathie voelen we een gevoel van doelgerichtheid dat meer geluk en plezier brengt. Wild Rose zorgt voor meer interesse in je omgeving en in jezelf. Je zal merken dat dit nét is wat je nodig hebt om de stap naar een gelukkig leven te maken. Je zal inzien dat je wel degelijk je lot in zekere mate kan sturen en op die manier kan je wél voldoening uit je leven halen. Berusting zal plaats maken voor ambitie en doelgerichtheid, het aanvaarden van verantwoordelijkheid voor je eigen leven en de omstandigheden waarin je je bevindt. Je zal steeds vaker initiatief nemen om dingen te veranderen. Wild Rose werkt als een frisse lenteregen en spoelt het "stof" uit je ogen. Je energie komt terug en daarmee ook het plezier dat je vroeger had in het leven. Je laat de dagen niet meer als zand door je vingers glippen, maar je probeert er echt iets van te maken.

 

Tips & guidance ~

  • Maak een strandwandeling en luister naar de golven van de zee
  • Kijk naar de bloemen en bomen die dansen in de wind
  • Zie het leven als een spel - vind jouw rol in het spelen ervan
  • Affirmatie: Ik leef met geest en vreugde

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Wild Rose voor Dieren ~

Wild Rose-paarden en andere dieren raken niet erg enthousiast of boos over wat dan ook. Als ze zouden kunnen praten, zouden ze zeggen: ‘En wat dan nog?’, Zelfs in situaties die andere dieren opwindend zouden vinden.

 

Waar op te letten ~

  • Gebrek aan interesse in de goede dingen in het leven. *
  • Acceptatie van verzorging, uitlaten, etc. maar zonder enthousiasme.
  • Dieren die fit en goed zijn maar weinig energie en motivatie hebben.

 

*Opmerking: gebrek aan interesse kan ook een eerste teken van ziekte zijn, dus raadpleeg een dierenarts om je dier te controleren wanneer het deze symptomen vertoont.