Wild Oat ~

From loss of direction to life purpose

De essentie van Wild Oat helpt je om een gevoel van doel in het leven terug te krijgen door het grotere geheel ervan te zien. Als je het gevoel hebt dat er te veel opties zijn en je weet niet welke je moet kiezen, probeer dan een onderliggend patroon te vinden in al je interesses en hobby's. Dat zal je helpen verstandige keuzes te maken en prioriteiten te stellen in je activiteiten. Als je begrijpt hoe je interesses met elkaar in verband staan, herken je jouw algemene levenspad.

 

Wild Oat (ruwe dravik) is de juiste remedie voor mensen die het gevoel hebben dat ze iets willen doen dat de moeite waard is in hun leven, maar niet weten welke richting ze op moeten en het gevoel hebben op een kruispunt te staan. Ze hebben de neiging om van het ene naar het andere te gaan zonder echt hun pad te vinden en door gebrek aan richting gaan talenten jammerlijk genoeg verloren. Ze raken hierdoor gefrustreerd en neerslachtig omdat ze zich er zeer bewust van zijn dat het leven op deze manier aan hun voorbijgaat. In Wild Oat gemoedstoestand is het doel zelf minder gedefinieerd. Je weet bijvoorbeeld dat je een bevredigend leven wilt. Maar betekent dit dat je gaat trouwen of single wilt blijven? Een carrière vinden? Van Religie veranderen? Het is veel moeilijker om in een Wild Oat-staat de opties te definiëren, omdat ons doel niet duidelijk is. Denk aan de eeuwige student die nu eens hier, dan weer daar een opleiding volgt. Denk aan de mensen die een onduidelijk doel voor ogen hebben, die niet echt weten wat ze willen. Ook die mensen die aanvankelijk vol enthousiasme aan een bepaalde taak beginnen, maar hierin al snel hun interesse verliezen. Of kinderen die zich overal bij aansluiten maar nergens echt bij horen. Al deze diverse categorieën mensen passen helemaal in het Wild Oat-plaatje.

 

Wanneer we ons in deze staat van gefrustreerde en vage ambitie bevinden, helpt Wild Oat ons om ons ware pad te vinden. Het brengt ons weer in contact met onze zin voor doel, zodat de weg vooruit duidelijker lijkt. Wild Oat kan helpen keuzes te maken op cruciale, belangrijke momenten in het leven. Je zal een duidelijker beeld krijgen van wat je precies écht wilt in het leven en je ontwikkelt het vermogen om een beslissing te nemen over de juiste weg. Zo slaag je er in om je talenten op de juiste manier te gebruiken, en in sommige gevallen bouwen deze mensen aan meer dan één carrière tegelijk.

 

Tips & guidance ~

  • Ga op een Vision Quest
  • Vraag om hulp bij het vinden van jouw doelen in het leven
  • Als je moet kiezen uit meerdere mogelijkheden, vraag jezelf dan af welke het meest waardevol is voor jou
  • Affirmatie: Ik heb een sterk gevoel van doelgerichtheid

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Wild Oat voor Dieren ~

In het geval van paarden en andere dieren is deze remedie moeilijk te herkennen, dus je vertrouwt vooral op je intuïtie. Wild Oat kan nuttig zijn – misschien samen met de inzet van Walnut – wanneer een activiteit die eens werd genoten nu niet langer meer mogelijk is, zodat het dier zonder doel in het leven wordt gelaten. Dit kan gebeuren met een dier dat altijd een actief leven heeft geleid, zoals bijvoorbeeld een springpaard of een geleidehond die nu door ouderdom of onvermogen zich moet aanpassen aan zijn of haar pensionering en zich gefrustreerd en ontevreden voelt met alles. Het gebruik van Wild Oat kan hem helpen om zich beter te concentreren en nieuwe redenen te vinden om voor te leven.

 

Waar op te letten ~

  • Doelloos gedrag.
  • Onvermogen om zich in een bepaalde levensstijl te vestigen