Home » Bach Bloesem » Wild Oat

Wild Oat ~

Wild Oat is de remedie voor mensen die het gevoel hebben dat ze iets willen doen dat de moeite waard is in hun leven, maar niet weten welke richting ze op moeten. Ze hebben de neiging om van het ene naar het andere te gaan zonder echt hun pad te vinden. Ze raken hierdoor gefrustreerd en neerslachtig. In Wild Oat gemoedstoestand is het doel zelf minder gedefinieerd. Je weet bijvoorbeeld dat je een bevredigend leven wilt. Maar betekent dit dat je gaat trouwen of single wilt blijven? Een carrière vinden? Van Religie veranderen? Het is veel moeilijker om in een Wild Oat-staat de opties te definiëren, omdat ons doel niet duidelijk is.

 

Wanneer we ons in deze staat van gefrustreerde en vage ambitie bevinden, helpt Wild Oat ons om ons ware pad te vinden. Het brengt ons weer in contact met onze zin voor doel, zodat de weg vooruit duidelijker lijkt.

Wild Oat voor Dieren ~

In het geval van paarden en andere dieren is deze remedie moeilijk te herkennen, dus je vertrouwt vooral op je intuïtie. Wild Oat kan nuttig zijn – misschien samen met de inzet van Walnut – wanneer een activiteit die eens werd genoten nu niet langer meer mogelijk is, zodat het dier zonder doel in het leven wordt gelaten. Dit kan gebeuren met een dier dat altijd een actief leven heeft geleid, zoals bijvoorbeeld een springpaard of een geleidehond die nu door ouderdom of onvermogen zich moet aanpassen aan zijn of haar pensionering en zich gefrustreerd en ontevreden voelt met alles. Het gebruik van Wild Oat kan hem helpen om zich beter te concentreren en nieuwe redenen te vinden om voor te leven.

Waar op te letten ~

  • Doelloos gedrag.
  • Onvermogen om zich in een bepaalde levensstijl te vestigen