Home » Bach Bloesem » White Chestnut

White Chestnut ~

From revolving thoughts to calmness

Constant gemaal van de hersenen kan zo vermoeiend zijn. Je kan de slaap niet vatten of gemoedsrust vinden met herhalende gedachten. White Chestnut fluistert je toe dat te veel nadenken je problemen niet oplost en niet tot een conclusie leidt. Richt je aandacht op je lichaam om de overactieve geest te stoppen. White Chestnut helpt je om terug te keren naar mentale helderheid die je helpt je geest effectief te gebruiken wanneer dat nodig is.

 

White Chestnut is de remedie voor ongewenste (zorgelijke) gedachten en mentale argumenten die de geest binnendringen en onze concentratie belemmeren. White Chestnut-gedachten worden vaak beschreven als ‘verontrustend’, maar ze zijn niet noodzakelijkerwijs zorgelijk of angstig, maar repetitief. Ze brengen ons zorgen zoals een hond zich zorgen maakt over een bot. White Chestnut-gedachten gaan nergens heen. Ze cirkelen rond en rond in het hoofd als een telkens herhalende opname.

 

De bloesem van White Chestnut helpt ons om helder te denken. We kunnen kalm en rationeel omgaan met eventuele onderliggende problemen die de problemen kunnen hebben veroorzaakt.

 

Tips & guidance ~

  • Stop de innerlijke dialoog en onderneem actie in de werkelijkheid om een probleem op te lossen
  • Vecht niet tegen je gedachten; het zal het alleen maar erger maken
  • Frisse lucht en natuur kalmeren de geest. Maak een wandeling of doe een raam open

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

White Chestnut voor Dieren ~

Paarden en andere dieren in White Chestnut staat kunnen afgeleid, geagiteerd of onoplettend lijken. Iets in hun leven hindert hen en voorkomt dat ze zich concentreren op wat ze doen.

 

Waar op te letten ~

  • Rusteloosheid.
  • Onvermogen om te concentreren of om te genieten van rustige momenten.