Home » Bach Bloesem » Walnut

Walnut ~

Walnut is de remedie van veranderingen en is er om ons te helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf in het algemeen en tegen de effecten van verandering in het bijzonder. Als ondersteunende remedie bij de gevolgen van verandering, is Walnut nuttig op alle overgangspunten in het leven. Van geboorte tot kinderziektes, naar school gaan tot de puberteit, tot het huwelijk met de vruchtbare leeftijd, tot pensioen en zelfs daarna. Het helpt om verbanden met het verleden te verbreken, zodat we gemakkelijker vooruitgang kunnen boeken.

Walnut voor Dieren ~

Soms wordt Walnut gegeven aan paarden en andere dieren die moeite hebben om zichzelf te zijn vanwege de invloed van andere, meer dominante dieren – hoewel Centaury in veel gevallen een betere keuze kan zijn. Anderzijds is het meest voorkomende gebruik voor Walnut wanneer een verandering in de leefwereld van het dier een verontrustend effect heeft gehad. Verhuizen naar een nieuw huis, moeten assimileren in een bestaande kudde/groep, een verandering van eigenaar of verzorger  – al deze situaties suggereren Walnut als een waarschijnlijke oplossing.

Waar op te letten ~

  • Dieren die hulp nodig hebben bij het aanpassen aan veranderingen zoals verhuizen of de komst van nieuwe metgezellen.
  • Dieren die worstelen om het hoofd te bieden aan veranderingen in het leven, zoals spenen, kinderziektes, zwangerschap, onbekwaamheid of zwakte op oudere leeftijd.
  • Een dier dat onder de invloed van andere dieren is geraakt of verstoord wordt door geluiden, kinderen of andere invloeden van buitenaf.