Walnut ~

From hesitation to inner strength

De essentie van Walnut wijst je de weg als je in een overgangstoestand bent. Op de drempel staan van een nieuwe levensfase is het moment waarop zelfs de meest sterkste mensen kwetsbaar en aarzelend worden. Misschien heb je het gevoel dat je opnieuw wilt beginnen, maar wordt je tegengehouden door gebeurtenissen uit het verleden, ook al ga je meestal zonder twijfel vooruit. Als je een duidelijk beeld hebt van waar je heen gaat, zul je de kracht vinden om te beginnen.

 

Walnut is geschikt voor mensen die uitermate beïnvloedbaar zijn door sterke invloeden van anderen en moeite hebben met de overgang naar nieuwe situaties. Iemand die een tekort heeft aan Walnut energie wordt vooral gekenmerkt door het hebben van moeite om die laatste, belangrijke stap in het veranderingsproces te zetten. Walnut (walnoot) is de remedie van veranderingen en is er om ons te helpen beschermen tegen invloeden van buitenaf in het algemeen en tegen de effecten van verandering in het bijzonder. Als ondersteunende remedie bij de gevolgen van verandering, is Walnut nuttig op alle overgangspunten in het leven. Denk maar een zwangerschap en geboorte, naar school gaan en de pubertijd, een huwelijk of echtscheiding, de menopauze, het veranderen van werk tot pensioen en zelfs daarna. Het helpt om verbanden met het verleden te verbreken, zodat we gemakkelijker vooruitgang kunnen boeken. Ook wisselende jaargetijden kunnen voor sommigen van grote invloed zijn op het welzijn en erg veel energie vergen.

 

Als je een belangrijke beslissing wilt of moet nemen in je leven en helemaal opnieuw wilt beginnen, maar het lijkt wel alsof je nog met een paar “koorden” vast zit aan oude relaties, tradities, gevoelens en beslissingen kan de Walnoot uitkomst voor je bieden. Als je niet genoeg moed verzamelt krijgt om die beslissing daadwerkelijk te nemen, met als gevolg dat je last krijgt van stress en onzekerheid – terwijl je normaal gesproken misschien heel goed weet wat je wilt. Ook als je je maar moeilijk kan onttrekken aan denkbeelden van anderen, die je inspireren, op het moment dat je die belangrijk beslissing dient te nemen is de Walnut een interessante remedie voor je.

 

De Walnut-remedie geeft je steun bij al je voornemens en helpt je om trouw te blijven aan jezelf en aan je eigen beslissingen, verlangens en keuzes. Je zal opnieuw onverstoorbaar op je doel afgaan, zonder je druk te maken over de mening van anderen of zonder je door die anderen te laten beïnvloeden. Het is wat jij zélf nu wilt, denkt, voelt wat belangrijk is. Je kan je onbevangen en zonder enige vorm van angst openzetten voor je nieuwe ik in je nieuwe leven. Het is een ideale remedie voor mensen met vastomlijnde ambities die graag vooruit komen in het leven, maar toch op een bepaalde manier worden tegengehouden: door zichzelf, door de beïnvloeding van iemand met een sterke persoonlijkheid, door banden met het verleden, etc. Door het gebruik van Walnut vind je opnieuw de kracht om vooruit te komen. Je kan weer je eigen, zelfgekozen levenspad bewandelen zonder ook maar door één beperking uit het verleden te worden tegengehouden. Je voelt je opnieuw standvastig, zelfverzekerd en je laat je niet meer zozeer leiden door de invloed van anderen.

 

Tips & guidance ~

  • Verbreek de betovering. Gebruik rituelen om je vrij te laten en nieuwe werelden te verkennen
  • Blijf trouw aan jezelf
  • Ga op pelgrimstocht of visie zoektocht
  • Affirmatie: Ik ga met gemak vooruit naar de volgende fase van mijn leven

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Walnut voor Dieren ~

Soms wordt Walnut gegeven aan paarden en andere dieren die moeite hebben om zichzelf te zijn vanwege de invloed van andere, meer dominante dieren – hoewel Centaury in veel gevallen een betere keuze kan zijn. Anderzijds is het meest voorkomende gebruik voor Walnut wanneer een verandering in de leefwereld van het dier een verontrustend effect heeft gehad. Verhuizen naar een nieuw huis, moeten assimileren in een bestaande kudde/groep, een verandering van eigenaar of verzorger  – al deze situaties suggereren Walnut als een waarschijnlijke oplossing.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die hulp nodig hebben bij het aanpassen aan veranderingen zoals verhuizen of de komst van nieuwe metgezellen.
  • Dieren die worstelen om het hoofd te bieden aan veranderingen in het leven, zoals spenen, kinderziektes, zwangerschap, onbekwaamheid of zwakte op oudere leeftijd.
  • Een dier dat onder de invloed van andere dieren is geraakt of verstoord wordt door geluiden, kinderen of andere invloeden van buitenaf.