Vine ~

From dominance to wise leading

Het is een mooi gegeven om een sterke wilskracht te hebben en de kwaliteiten van een natuurlijke leider te bezitten. Als je echter uit balans bent, kun je te dominant worden en te ambitieus als je wilt winnen, waarbij je onderweg het respect voor anderen en hun gevoelens verliest. Vine vertelt je om je natuurlijke autoriteit te combineren met liefde en mededogen. Door dit te doen, ga je je doelen bereiken in een win-win situatie.

 

Vine (wijnrank) is voor zeer bekwame mensen, zeker van hun eigen kunnen, zeker van succes. Omdat ze er zo zeker van zijn, denken ze dat het in het voordeel van anderen zou zijn als ze kunnen worden overtuigd om de dingen te doen zoals ze zelf doen, of zoals ze er zeker van zijn dat het juist is. Zelfs bij ziekte zullen ze nog leiden. Deze type mensen kunnen in noodgevallen van grote waarde zijn. Ze zijn krachtig en genieten van de uitoefening van leiderschap, maar in negatieve toestand kan dit ertoe leiden dat ze anderen alleen met dwang domineren.

 

In hun positieve aspect zijn Vine-mensen slimme, vriendelijke en liefdevolle leiders die anderen kunnen inspireren en leiden zonder terugvallen tot dwang. Wanneer we vervallen in het geven van bevelen, wordt de remedie Vine gebruikt om ons aan te moedigen de positieve kant van het leiderschap te laten zien. De essentie van Vine leert je samen te werken en te delegeren zonder een tiran te zijn. Je ontwikkelt een natuurlijk gezag zonder heerszucht. Je gaat nu de mening van anderen respecteren en ook het individu zelf! Vine helpt je vastberaden te blijven maar zonder dominant te zijn.

 

Tips & Guidance ~

  • Machtsstrijd leidt tot meer strijd; probeer oplossingen te vinden die bij alle betrokkenen passen
  • Misschien is het tijd om het initiatief te nemen in je eigen huidige situatie
  • Stel jezelf voor als een wijze, liefdevolle leider om het potentieel dat je in je hebt naar boven te halen
  • Affirmatie: Mijn wil is in eenheid met de universele wil

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Vine voor Dieren ~

Het Vine-paard of andere dier is de echte dominante en in het wild zou het een uitdaging zijn voor een positie als hengst of alfa(merrie) in een kudde/groep. De remedie moedigt een zachtere kant aan van de kwaliteiten van vastberadenheid en kracht, zodat het dier zijn rechtmatige plaats kan innemen zonder de noodzaak te voelen om zijn kracht de hele tijd te tonen.

 

Waar op te letten ~

  • Pesten van andere dieren
  • Het opjagen van andere dieren, of dreigende houding
  • Andere vormen van fysieke dreiging, waarschuwing en intimidatie