Vervain ~

From over-enthusiasm to motivation

Wanneer het brengen van inspiratie in prediking verandert, is het tijd om naar de lessen van Vervain te luisteren. Het is bewonderenswaardig om de stralende energie te zien van sommige mensen, die iedereen proberen te motiveren voor hun missie. Maar wanneer doorgeslagen op de weegschaal naar extreem enthousiasme kan het een ongezonde gewoonte worden die niet goed is voor lichaam en ziel. Bovendien houdt niemand ervan om ergens in "geduwd" te worden. De prachtig mooie positieve intentie heeft dan eigenlijk een negatieve uitkomst als mensen zich gaan afwenden. Als deze les eenmaal is geleerd, en de balans is hersteld, wordt het enthousiasme, gecombineerd met een liefdevolle houding, als besmettelijk ontvangen.

 

Vervain (ijzerhard) mensen zijn perfectionisten met een scherp gevoel voor rechtvaardigheid. Ze zijn gezegend met extreme mentale energie die ze gewillig in onderwerpen gooien waarin ze geloven. Het enthousiasme van Vervain kan aanstekelijk zijn en ze voelen een sterke behoefte om anderen te overtuigen van hun eigen standpunt. Maar in het uiterste geval lopen ze het gevaar té fanatiek te worden, niet in staat om naar alternatieve standpunten te luisteren en ze kunnen zichzelf overbelasten omdat ze het moeilijk vinden om stoppen en te ontspannen.

 

Wanneer we in deze Vervain toestand zijn, helpt de remedie ons om ons evenwicht te herstellen, zodat lichaam en geest hersteld worden. Het moedigt de wijsheid aan om van het leven en het verstrijken van de tijd te genieten in plaats van altijd de behoefte te voelen om actief te zijn. Je gaat anderen opnieuw hun mening en keuzevrijheid gunnen en pleegt geen roofbouw meer op je lichaam. Je ervaart opnieuw innerlijke rust en tolereert weer van anderen. De noodzaak om je mening op te dringen is volledig verdwenen.

 

Tips & guidance ~

  • In plaats van woorden te gebruiken om te overtuigen, geef een voorbeeld door je eigen idealen na te leven
  • Help anderen om zichzelf te helpen
  • Breng je energie in balans met bijvoorbeeld Yoga of Tai-Chi
  • Affirmatie: Ik sta anderen toe hun eigen geloof vast te houden

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Vervain voor Dieren ~

Vervain-paarden en andere dieren zijn geïnteresseerd en enthousiast over dingen. Ze komen aanrennen zodra je het veld in komt, willen je direct begroeten en achterhalen wat er vandaag staat te gebeuren. Tegelijkertijd hebben ze een sterk gevoel van goed en kwaad, en als ze het gevoel hebben dat je te grof bent, zullen ze snel protesteren.

 

Waar op te letten ~

  • Overmatige uitbundigheid en over-enthousiasme.
  • Gefixeerd en/of geobsedeerd zijn op iets.
  • Hyperactiviteit.
  • Vurige woede over onrecht.
  • Dieren die snel gefrustreerd raken wanneer ziekte, opsluiting of onvermogen betekent dat ze hun normale zaken niet kunnen uitvoeren.