Home » Bach Bloesem » Sweet Chestnut

Sweet Chestnut ~

Sweet Chestnut is de remedie voor mensen die de grenzen van hun incasseringsvermogen hebben bereikt. Ze hebben alle wegen verkend en zien geen uitweg meer uit hun moeilijkheden. Ze voelen dat er niets meer voor hen over is dan vernietiging en leegte en zien geen licht meer aan het eind van de tunnel. Terwijl mensen in een Gorse-toestand besluiten op te geven ondanks mogelijke oplossingen, is de persoon van Sweet Chestnut echt aan het einde van zijn latijn: die van hen is het gevoel van die verschrikkelijke, laatste wanhoop.

 

In deze extreme toestand helpt de remedie ons om de baas te blijven over ons eigen leven en hernieuwt onze hoop en kracht. Het neemt die innerlijke leegte en diepe wanhoop weg. Herstelt hierin de balans zodat je jezelf weer kunt openen voor een ander en met deze je leed delen. Soms kan een weg vol oplossingen zelfs zichtbaar worden wanneer we dit het minst verwachten.

Sweet Chestnut voor Dieren ~

Deze remedie wordt vaak samen met Star of Bethlehem gebruikt voor paarden en andere dieren die het leven hebben opgegeven na de dood van hun geliefde mens of een metgezel. Het kan ook worden gebruikt voor zeer zieke dieren die erg bang lijken te zijn.

Waar op te letten ~

  • Echt en diep lijden.
  • ernstige of terminale ziekte.
  • Ontroostbaar verdriet.
  • Dieren die alle hoop lijken te hebben verloren, waarin jezelf ook geen oplossing ziet.