Scleranthus ~

Scleranthus helpt als we het moeilijk vinden om een ​​besluit te nemen. Soms zijn er twee opties, soms meer. Scleranthus-onzekerheid beïnvloedt zowel kleine als niet-zo-kleine beslissingen. ‘Zal ik met de bus of met de auto?’ en ‘moet ik een rode trui kopen of een blauwe?’ kunnen beide Scleranthus-staten zijn.

Scleranthus voor Dieren ~

Een paard of ander dier dat Scleranthus nodig heeft, lijkt besluiteloos, soms zelfs in triviale zaken, zoals het kiezen van de hoek van een veld. Scleranthus wordt ook geassocieerd met stemmingswisselingen en gegeneraliseerde emotionele onbalans, en met andere vormen van onbalans zoals duizeligheid en reisziekte . Vergeet echter niet dat je altijd een dierenarts moet raadplegen om mogelijke organische oorzaken van lichamelijke klachten uit te sluiten.

Waar op te letten ~

  • Dieren die aarzelen om beslissingen te nemen.
  • Dieren die van het ene ding naar het andere gaan en weer terug, zonder echt te settelen.
  • Frequente stemmingswisselingen.
  • Duizeligheid en frequente valpartijen.
  • ‘Reisziekte’ – sommige dieren kunnen niet overgeven, maar dat betekent niet dat ze zich niet misselijk kunnen voelen en in extreme gevallen de inhoud van hun maag kunnen uitstoten via hun neusgaten.

“Those who suffer much from being unable to decide between two things, first one seeming right then the other. They are usually quiet people, and bear their difficulty alone, as they are not inclined to discuss it with others.” 

Dr. Edward Bach ~