Rock Water ~

Mensen in de gemoedstoestand van Rock Water proberen om op de één of andere manier te perfectioneren. Ze stellen zichzelf regels en doelen en zijn streng en hard tegenover zichzelf wanneer ze vinden dat ze tekortschieten. Als ze anderen proberen te beïnvloeden, is dit alleen maar een voorbeeld. Ze hebben de neiging om niet hardop te kritiseren, zoals een Beech persoon zou doen, noch zullen ze overtuigen (Vervain) of bevelen (Vine).

 

De essentie van Rock Water weerhoudt ons er niet van om hoge idealen te hebben of om ze te proberen te bereiken, maar het stelt ons gewoon in staat om meer te ontspannen en flexibeler te zijn. Wij zijn vriendelijk voor onszelf en niet zo afwijzend meer van de zachtere geneugten van het leven.

Rock Water voor Dieren ~

Het Rock Water-paard of ander dier lijkt misschien gedreven om zijn ‘plichten’ uit te voeren en wil graag meedoen aan relatief saaie (voor hem) activiteiten zoals training, zelfs als hij moe of ziek is. Hij kan op een zeer structurele manier leven, altijd dezelfde acties tegelijkertijd uitvoeren en boos worden als hij verplicht is zijn routine te breken.

Waar op te letten ~

  • Excessieve afkeer van veranderingen in een vastgelegde routine.
  • Doorgaan met de regelmatige gewoonten ondanks ziekte of slecht weer.

“Those who are very strict in their way of living; they deny themselves many of the joys and pleasures of life because they consider it might interfere with their work. They are hard masters to themselves. They wish to be well and strong and active, and will do anything which they believe will keep them so. They hope to be examples which will appeal to others who may then follow their ideas and be better as a result.” 

Dr. Edward Bach ~