Home » Bach Bloesem » Rock Water

Rock Water ~

From Rigidity to Softness

Rock Water is de enigste remedie die niet van een plant komt, maar van het water uit een natuurlijke bron. De levendige en vreugdevolle stroom van een bron draagt de boodschap van Rock Water in zich. In plaats van vasthouden aan principes die je niet langer dienen, kun je terug in die stroming door je weer te verbinden met je creatieve bron. Oude overtuigingen kun je overboord gooien wanneer het leven je om een verandering vraagt. Wees niet te streng voor jezelf. Het leven vraagt niet enkel om discipline, maar ook om aanpassingsvermogen in een huidige situatie. Rock Water herinnert ons eraan om flexibel te zijn van lichaam en geest.

 

Mensen in de gemoedstoestand van Rock Water proberen om op de één of andere manier te perfectioneren. Ze stellen zichzelf regels en doelen en zijn streng en hard tegenover zichzelf wanneer ze vinden dat ze tekortschieten. Als ze anderen proberen te beïnvloeden, is dit alleen maar een voorbeeld.

 

De essentie van Rock Water weerhoudt ons er niet van om hoge idealen te hebben of om ze te proberen te bereiken, maar het stelt ons gewoon in staat om meer te ontspannen en flexibeler te zijn. Wij zijn vriendelijk voor onszelf en niet zo afwijzend meer van de zachtere geneugten van het leven.

 

Tips & Guidance ~
~ Onderdruk je behoeften niet, luister naar ze, ook al betekent dit dat je routine en structuur moet doorbreken.
~ Ga iets doen wat je normaal nooit zou doen! Treed uit je comfort-zone.
~ Voel je hart voor intuïtieve begeleiding

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Rock Water voor Dieren ~

Het Rock Water-paard of ander dier lijkt misschien gedreven om zijn ‘plichten’ uit te voeren en wil graag meedoen aan relatief saaie (voor hem) activiteiten zoals training, zelfs als hij moe of ziek is. Hij kan op een zeer structurele manier leven, altijd dezelfde acties tegelijkertijd uitvoeren en boos worden als hij verplicht is zijn routine te breken.

Waar op te letten ~

  • Excessieve afkeer van veranderingen in een vastgelegde routine.
  • Doorgaan met de regelmatige gewoonten ondanks ziekte of slecht weer.