Rock Rose ~

From Panic to Bravery

De essentie van Rock Rose (zonneroosje) is gerelateerd aan de gevoelens van acute paniek en hevige schrik. Dit komt vooral voor in noodsituaties, maar het kan net zo goed aanwezig zijn wanneer je jezelf continu in een staat van nerveusheid en/of stress bevindt. Wanneer je nachtmerries hebt, een bonzend hart en gevoel van verschrikking, dan is Rock Rose een vriendelijke herinnering aan dat je al deze angsten kan overwinnen door de held in je te ontdekken. Het potentieel dat in Rock Rose ligt, is de staat om deze enorme krachten te mobiliseren en in kracht buiten jezelf te groeien.

 

In noodgevallen of andere ernstige situaties kan Rock Rose een oplossing bieden: als je in paniek schiet, plotselinge angst ervaart, in geval van zaken die zo schokkend zijn dat je er echt bang van wordt, etc. Deze situaties kom je natuurlijk en gelukkig niet dagelijks tegen, maar toch kan Rock Rose ook bij alledaagse zaken je leven vereenvoudigen: als je bijvoorbeeld zenuwachtig bent om een speech te moeten geven. Voor sommige mensen is de angst om in publiek te moeten spreken immers enorm: ze worden zenuwachtig, ze staan te beven en kunnen geen woord meer uitbrengen als ze voor een groep staan. In vele gevallen verwijden de pupillen zich, je hart bonkt en je krijgt een droge keel. Ja, het voelt zelfs aan alsof je verlamt geraakt!

 

Ook voor diegenen (mens en dier) die verschrikt reageren op plotse geluiden, bv. deuren die hard sluiten, de telefoon of de deurbel, iemand die plotseling de aandacht vraagt, enz... kan Rock Rose een uitkomst en redder in nood zijn. Rock Rose kalmeert en troost diegenen die in de greep van zijn van absolute angst

 

Rock Rose is ook één van de vijf ingrediënten van Dr. Bach's oorspronkelijke RESCUE formule. Een flesje Bach RESCUE voor noodgevallen en acute situaties is een aanrader om in huis te hebben en kan je altijd bij je op zak dragen. In welke situatie je ook terecht komt, het ontspant je geest, het maakt de situatie draaglijker en je voelt je weer rustiger. De betrokken persoon zal dus op een kalme manier gaan reageren en zal onverschrokken te werk gaan in noodsituaties, wat in die gevallen veelal zeer nuttig is.

 

Tips & Guidance ~

  • Ondersteun jezelf met voedzaam eten en voldoende beweging om goed in je kracht te komen
  • Neem, vanuit je buik, diepe en lange ademteugen om jezelf te centreren
  • Gebruik RESCUE Remedy in noodsituaties
  • Affirmatie: Ik heb onwankelbare moed in een crisis

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Rock Rose voor Dieren ~

In de praktijk kan het moeilijk zijn om een duidelijke lijn te trekken tussen degene die Mimulus nodig heeft en degene die Rock Rose nodig heeft. De sleutel ligt in de intensiteit van de angst: in Rock Rose toestand is het dier doodsbang en in paniek. Hij kan gek worden van angst als hij niet weg kan komen en alles aanvallen (in dit geval speelt Cherry Plum ook een rol).

 

Waar op te letten ~

  • Paniek – het dier kan overdadig zweten en/of schudden van angst.
  • Dieren wiens angst zo groot is dat ze bevriezen en helemaal niet kunnen handelen.
  • Wanhopige pogingen om te ontsnappen.
  • Aanvallen uit wanhoop als ontsnappen niet mogelijk is.