Rock Rose ~

Vluchten, vechten of bevriezen? Allemaal normale reacties op een abnormale situatie wanneer jij of je dier paniek of angst ervaart. Rock Rose is de Bach Bloesem Remedie om je te helpen je kalmte te herwinnen en je rustig te voelen. Met moed kunnen we onze angsten overwinnen.

 

Rock Rose wordt gebruikt om diegenen te troosten die in de greep zijn van absolute angst, hetzij bij iets dat gebeurt met jezelf, of bij het zien van iets dat met een ander gebeurt.

Rock Rose voor Dieren ~

In de praktijk kan het moeilijk zijn om een duidelijke lijn te trekken tussen degene die Mimulus nodig heeft en degene die Rock Rose nodig heeft. De sleutel ligt in de intensiteit van de angst: in Rock Rose toestand is het dier doodsbang en in paniek. Hij kan gek worden van angst als hij niet weg kan komen en alles aanvallen (in dit geval speelt Cherry Plum ook een rol).

Waar op te letten ~

  • Paniek – het dier kan overdadig zweten en/of schudden van angst.
  • Dieren wiens angst zo groot is dat ze bevriezen en helemaal niet kunnen handelen.
  • Wanhopige pogingen om te ontsnappen.
  • Aanvallen uit wanhoop als ontsnappen niet mogelijk is.

“The remedy of emergency for cases where there even appears no hope. In accident serious or sudden illness, or when the patient is very frightened or terrified, or if the conditions is serious enough to cause great fear to those around. If the patient is not conscious the lips may be moistened with the remedy.” 

Dr. Edward Bach ~