Red Chestnut ~

Red Chestnut is voor mensen die overbezorgd zijn om het welzijn van dierbaren: de man is bang wanneer zijn vrouw alleen in het donker naar buiten gaat; de moeder piekert over wat er met haar kind op school kan gebeuren. Red Chestnut angsten zijn die natuurlijke en normale zorgen die zo groot worden dat ze een negatief effect hebben op de mensen die het onderwerp van die zorgen zijn, waardoor hun vertrouwen en zelfbeeld worden ondermijnd.

 

Wanneer we in deze toestand zijn, helpt de remedie ons om rustige, onbezorgde gedachten naar onze geliefden te sturen, zodat we in plaats van iedereen ongerust te maken, we rotsen zijn waarop anderen leunen.

Red Chestnut voor Dieren ~

Een teken dat deze remedie geselecteerd kan worden voor een dier is een moeder die over-agressief reageert tegen iedereen die in de buurt van haar kind probeert te komen. Dit is een natuurlijke reactie, maar als de bezorgdheid té overdreven is, probeer dan Red Chestnut om een ​​gevoel van verhoudingen te herstellen. (Chicory kan ook nuttig zijn).

Waar op te letten ~

  • Een dier die angst of agressie toont wanneer iemand haar kind nadert.
  • Dieren die vooral angstig worden wanneer hun kind of hun metgezel – of jij – uit het zicht zijn.
  • Dieren die met zorgelijke angst uitkijken naar de terugkeer van hun metgezel of mens.

“For those who find it difficult not to be anxious for other people. Often they have ceased to worry about themselves, but for those of whom they are fond they may suffer much, frequently anticipating that some unfortunate thing may happen to them.” 

Dr. Edward Bach ~