Home » Bach Bloesem » Pine

Pine ~

Pine wordt gegeven aan degenen die zich schuldig voelen over dingen die zijn gedaan of juist niet zijn gedaan. In de bij Pine horende gemoedstoestand kunnen we ons zelfs schuldig voelen terwijl we nota bene niet eens invloed hadden op de oorzaak van het probleem, of we nemen de verantwoordelijkheid voor de fouten van anderen. We lijden dus onnodig.

In de Pine stemming is het schuldgevoel soms zo sterk dat we de hele tijd maar "sorry" lopen te roepen.

 

Pine helpt je door je los te maken en te bevrijden van deze schuldgevoelens zodat we onze eigen vergissing inzien zonder er eindeloos over te blijven piekeren, en in plaats daarvan onze best doen de fout te herstellen. Tegelijkertijd weten we het heel goed als ons niets te verwijten valt, of als we wel degelijk onze best hebben gedaan, en daar zijn we dan tevreden over.

Pine voor Dieren ~

Het is gemakkelijk om Pine te geven aan paarden of andere dieren die iets ‘fouts’ hebben gedaan in jouw ogen. Als je dier iets ‘verkeerd’ heeft gedaan, zoals ontsnappen of je spullen stukmaken, word je misschien boos. Het dier kan zijn hoofd naar de grond laten zakken om zijn onderwerping te tonen en je woede te kalmeren. Je denkt dat hij zich ‘schuldig’ voelt en je selecteert Pine, maar het dier denkt misschien dat hij helemaal niet iets verkeerd heeft gedaan, en als hij dat niet doet, zal Pine niets voor hem doen. Een echte Pine-staat kan moeilijk te herkennen zijn bij dieren, omdat somber en gespannen gedrag het enige bewijs is dat je hebt. Je zult moeten vertrouwen op een aantal intelligente gissingen gebaseerd op je eigen instincten en een zorgvuldige beoordeling van de situatie.

Waar op te letten ~

  • Gedwee gedrag als het dier iets ‘verkeerd’ heeft gedaan of als er in het algemeen iets mis is gegaan – maar onderzoek eerst uw eigen gedrag en overweeg andere remedies in plaats van Pine.