Olive ~

From exhaustion to regeneration

De kleine bloesems van de olijfboom herinneringen ons om op tijd uit te rusten en te ontspannen. Je moet je fysieke en mentale grenzen leren kennen en accepteren. Als je je uitgeput voelt, is het tijd om te rusten om zo jezelf weer op te laden. Als je eenmaal leert omgaan met je fysieke en mentale staat van welzijn, zal het gevoel van uitputting ophouden. Regeneratie kost wat tijd, dus wees voorzichtig met jezelf.

 

Als alle kracht en energie verdwenen lijkt, als zelfs je reserves zijn opgebruikt en je tot tranen toe uitgeput kan zijn, dan is Olive de uitgelezen remedie om te nemen. Je bent zo snel moe en het leven heeft geen enkele kleur meer. Je vindt misschien geen plezier meer in je werk, maar ook niet in de dingen die je vroeger zo graag deed. Je hebt het gevoel dat je heel veel slaap nodig hebt, doordat je lichaam in slechte conditie geraakt ten gevolge van oververmoeidheid. Je kunt je zelfs te moe voelen om te slapen en ook te moe om wakker te blijven. Zinnen die voor jou vaak opgaan zijn: “ik ben zo uitgeput dat ik wel kan janken”, “ik ben helemaal op”, “ik kan echt niet meer”.

 

Olive (olijf) is de remedie tegen vermoeidheid en uitputting na een bepaalde vorm van inspanning, zoals harde fysieke of mentale arbeid, of de lange strijd tegen ziekte, of na een bevalling. Olive kan zinvol worden vergeleken met Hornbeam, welke de remedie is tegen vermoeidheid die wordt gevoeld voordat een inspanning is geleverd.

 

Olive helpt je om jouw leven nieuwe kracht inblazen. Je krachten, vitaliteit en interesse in het leven worden herstelt. Mensen die zich in een positieve Olive-toestand bevinden luisteren naar hun lichaam en schenken aandacht aan hun lichaam en wat het van hen verlangt. Ze kunnen hun gemoedsrust bewaren, ook op de momenten dat de omstandigheden hen dwingen om het rustiger aan te doen. Door de hulp van de Olive leg je ook reserve energiebronnen aan. Het zorgt voor een betere energiebalans, je leert te luisteren naar je lichaam doordat je de kleine waarschuwingssignalen zal gaan begrijpen en je leert je soepel aan te passen aan de eisen die gesteld worden met de beschikbare energie.

Olive geeft ons wat we nodig hebben om onze vitaliteit te herstellen en het vertrouwen dat we nodig hebben om onze inspanningen voort te zetten. We kunnen ons energiek voelen of we kunnen eindelijk eens goed uitrusten.

 

Tips & guidance ~

  • Als je uitgeput bent, trek je dan terug van de wereld
  • Neem een warm lang bad en voeg daar lavendelolie en een paar druppels van de Olive-remedie aan toe 
  • Neem vaker korte pauzes tussen het werk door
  • Affirmatie: Ik herstel mijn eigen vitaliteit

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Olive voor Dieren ~

Olive kan worden gebruikt om paarden en andere dieren te helpen die herstellende zijn van een bevalling, of ziekte en waardoor ze zijn uitgeput door het proces van herstel.

 

Waar op te letten ~

  • Uitputting na een periode van activiteit.
  • Vermoeidheid veroorzaakt door een strijd tegen ziekte of aandoening.