Home » Bach Bloesem » Oak

Oak ~

From Heavy Duty to Joy ~

De Eik is een sterke en duurzame boom. Dit geldt ook voor de (Oak-type) mensen met een sterk plichtsbesef en hoge wilskracht. Het is geweldig om op die individuen te vertrouwen, maar ze moeten zich ervan bewust zijn dat ze niet alles op hun schouders kunnen dragen. Oak herinnert ons eraan dat we met onze kracht veel kunnen bereiken. Wanneer we deze combineren met een wat speelserige houding wordt het gemakkelijker om die grote taken aan te pakken.

 

Oak is de remedie voor de sterke, stabiele mensen die nooit opgeven onder tegenspoed. Ze ploeteren vastberaden door, en overwegen nooit te rusten totdat ze voorbij zijn aan het punt van uitputting. Oak-types hebben vaak veel mensen om zich heen die op hun vertrouwen en hun plichtsbesef is sterk. Ze kunnen zich gefrustreerd en ongelukkig voelen als ziekte of uitputting betekent dat ze gedwongen worden minder te doen dan ze wilden.

 

Zoveel is positief over de Oak, maar de negatieve kant is de koppige weigering om te rusten of achterover te leunen als de behoefte aan rust duidelijk is. De remedie wordt gebruikt om ons te helpen sterk te blijven in tegenspoed, terwijl we tegelijkertijd leren dat het beter is om los te laten in plaats van te breken onder de druk.

 

Tips & Guidance ~
~ Blijf niet doorgaan puur uit plichtsgevoel
~ Zorg voor jezelf in tijden van uitdagingen
~ Blijf bij jezelf en bewaak je grenzen
~ Zorg dat je goed gegrond bent, aarden


"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Oak voor Dieren ~

Oak-paarden en andere dieren zijn eerder methodisch dan levendig, meer de ploeteraars dan de racers. Hun kracht is uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid. Ze klagen niet, zelfs niet onder extreme druk, maar in moeilijke tijden kun je hen de remedie geven om hen te helpen beter voor zichzelf te zorgen.

 

Waar op te letten ~

  • Sterke betrouwbare, gestage ploeteraars met een plotselinge uitval van de gezondheid.
  • Dieren die proberen door hun normale routine te worstelen ondanks ziekte en uitputting.