Oak ~

From Heavy Duty to Joy ~

De Oak is een sterke en duurzame boom. Dit geldt ook voor de Oak-type mensen met een sterk plichtsbesef en hoge wilskracht. Het is geweldig om op die individuen te vertrouwen, maar ze moeten zich ervan bewust zijn dat ze niet alles op hun schouders kunnen dragen. Oak herinnert ons eraan dat we met onze kracht veel kunnen bereiken. Wanneer we deze combineren met een wat speelserige houding wordt het gemakkelijker om die grote taken aan te pakken.

 

Oak (eik) is de remedie voor de sterke, stabiele mensen die nooit opgeven onder tegenspoed. Ze ploeteren vastberaden door, en overwegen nooit te rusten totdat ze voorbij zijn aan het punt van uitputting. Oak-types hebben vaak veel mensen om zich heen die op hun vertrouwen en hun plichtsbesef is sterk. Ze kunnen zich gefrustreerd en ongelukkig voelen als ziekte of uitputting betekent dat ze gedwongen worden minder te doen dan ze wilden.

 

Je bent altijd bezig voor iedereen, ze zien je als een steunpilaar waarop je kan bouwen. Zelf blijf je maar doorgaan, ook al ben je uitgeput en krijg je het gevoel dat je erbij neervalt! Je overschrijdt je eigen grenzen.

Je neemt het werk letterlijk uit iemand anders zijn handen als zij dit niet lijken aan te kunnen! Je haalt voldoening uit de vreugde die je ziet bij anderen door je hulp, maar zelf vind je het enorm moeilijk om hulp te vragen. Een pauze of vakantie nemen is je echt onbekend!

Bij een verminderde weerstand voel je je rot omdat je nu niet meer aan die hoge verwachtingen van iedereen kan voldoen. Je zal alles in het werk stellen om zo snel mogelijk weer gezond te worden. Je lichaam is vaak of altijd gespannen. Je bent een type die moedig en sterk is en je vermoeidheid negeert door je enorm plichtsbesef.

Doordat je op de lange termijn je natuurlijke kracht verliest en dit niet wil inzien kan dit leiden tot frustratie, depressie, zenuwinzinking en andere stress symptomen.

Geduldig zijn, betrouwbaar en volhardend zijn woorden die in je woordenboek bovenaan staan. De uitspraken die bij je passen zijn: We gaan er het beste van maken, jammeren heeft geen zin want het moet nu eenmaal gebeuren!

 

Zoveel is positief over de Oak, maar de negatieve kant is de koppige weigering om te rusten of achterover te leunen als de behoefte aan rust duidelijk is. De Oak-remedie wordt gebruikt om ons te helpen sterk te blijven in tegenspoed, terwijl we tegelijkertijd leren dat het beter is om los te laten in plaats van te breken onder de druk.

Oak brengt de innerlijke balans terug tussen werken en rusten en helpt je opnieuw kalmte, uithoudingsvermogen en standvastigheid te geven. Je voelt de spanning in je lichaam verminderen waardoor ook de energieën weer loskomen. Je gaat opnieuw die vitaliteit voelen “groeien” en je weer “zo sterk als een eik” voelen. Je gaat weer plezier leren kennen.

Deze Bach bloesem helpt ook om kracht te geven in het herstelproces bij langdurige ziekten om bv. bewegingsoefeningen goed vol te kunnen houden.

 

Tips & Guidance ~

  • Blijf niet doorgaan puur uit plichtsgevoel
  • Zorg voor jezelf in tijden van uitdagingen
  • Blijf bij jezelf en bewaak je grenzen
  • Zorg dat je goed gegrond bent, aarden
  • Affirmatie: Ik laat het harde worstelen los


"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Oak voor Dieren ~

Oak-paarden en andere dieren zijn eerder methodisch dan levendig, meer de ploeteraars dan de racers. Hun kracht is uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid. Ze klagen niet, zelfs niet onder extreme druk, maar in moeilijke tijden kun je hen de remedie geven om hen te helpen beter voor zichzelf te zorgen.

 

Waar op te letten ~

  • Sterke betrouwbare, gestage ploeteraars met een plotselinge uitval van de gezondheid.
  • Dieren die proberen door hun normale routine te worstelen ondanks ziekte en uitputting.