Oak ~

Oak is de remedie voor de sterke, stabiele mensen die nooit opgeven onder tegenspoed. Ze ploeteren vastberaden door, en overwegen nooit te rusten totdat ze voorbij zijn aan het punt van uitputting. Oak-types hebben vaak veel mensen om zich die op hun vertrouwen en hun plichtsbesef is sterk. Ze kunnen zich gefrustreerd en ongelukkig voelen als ziekte of uitputting betekent dat ze gedwongen worden minder te doen dan ze wilden.

 

Zoveel is positief over de Oak, maar de negatieve kant is de koppige weigering om te rusten of achterover te leunen als de behoefte aan rust duidelijk is. De remedie wordt gebruikt om ons te helpen sterk te blijven in tegenspoed, terwijl we tegelijkertijd leren dat het beter is om los te laten in plaats van te breken onder de druk.

Oak voor Dieren ~

Oak-paarden en andere dieren zijn eerder methodisch dan levendig, meer de ploeteraars dan de racers. Hun kracht is uithoudingsvermogen en betrouwbaarheid. Ze klagen niet, zelfs niet onder extreme druk, maar in moeilijke tijden kun je hen de remedie geven om hen te helpen beter voor zichzelf te zorgen.

Waar op te letten ~

  • Sterke betrouwbare, gestage ploeteraars met een plotselinge uitval van de gezondheid.
  • Dieren die proberen door hun normale routine te worstelen ondanks ziekte en uitputting.

“For those who are struggling and fighting strongly to get well, or in connection with the affairs of their daily life. They will go on trying one thing after another, though their case may seem hopeless. They will fight on. They are discontented with themselves if illness interferes with their duties or helping others. They are brave people, fighting against great difficulties, without loss of hope or effort.” 

Dr. Edward Bach ~