Mustard ~

From Depression to Serenity ~

Er is een licht binnenin jou dat ontdekt wil worden. Mustard herinnert ons eraan dat zelfs wanneer het lijkt alsof de donkerste wolken al onze zonneschijn en vreugde heeft doen vervagen, de bron van licht en geluk altijd in ons aanwezig is. Deze bron is onafhankelijk van uitwendige omstandigheden en zal je de weg wijzen doorheen alle donkere en lichte dagen die komen.

 

Mustard (herik) is de remedie voor diepe somberheid en depressie die zonder duidelijke reden uit een heldere blauwe hemel op ons neerdaalt. Mensen in deze staat vermelden vaak alle redenen die ze hebben om zich gelukkig en tevreden te voelen, maar toch ziet alles er om onduidelijke reden donker en hopeloos voor hen uit.

Sommige mensen kunnen plots, zonder aanwijsbare reden, gevoelens van diepe neerslachtigheid, van melancholie en wanhoop voelen. Veel vrouwen raken in deze toestand wanneer de menstruatieperiode aanbreekt. Misschien ben jij wel een van hen en herken jij jezelf hier zo nu en dan in?

Het lijkt dan alsof het leven even niets meer waard is, alsof je lijdt aan een plotse depressie, die zomaar vanuit het niets uit de lucht komt vallen. Deze gevoelens kunnen vrij heftig zijn en kun je het beste omschrijven als een "emotionele rollercoater". De diepe melancholie daalt als een onweerswolk op je neer om daar een soort van isolerende “wolk” te vormen die je afschermt van de rest van de wereld. Het lijkt wel of je in een ondoordringbare cocon bent beland. Er is sprake van een algemeen gevoel van ongelukkigheid en malaise, en dit zonder enige aanwijsbare reden. Op zulke momenten of periodes is het vaak erg moeilijk om nog zaken te vinden waar je gelukkig van wordt. Vaak ben je in zo'n geval volledig naar binnen, in jezelf gekeerd en heb je geen of nog nauwelijks aandacht en interesse voor het hier en nu. Je voelt je gevangen in je depressie, waar je geen reden voor kan vinden. Je bent melancholisch en je ziel treurt. Het liefst van al zou je slapen.

 

De Mustard-remedie verdrijft somberheid en laat je innerlijk op een blijmoedige en evenwichtige manier door alle dagen gaan – lichte en donkere, blije en trieste. Je zal bewuster naar je innerlijke stem gaan luisteren. Je levensvreugde keert terug, en die vreugde is voortaan moeilijk te verstoren. Je leert dat elke dag opnieuw de zon weer zal opgaan, zelfs op bewolkte dagen. Opgewektheid, helderheid en vreugde maken zich (opnieuw) van je meester.

De remedie helpt die donkere wolken te verdrijven, zodat we weer vreugde beleven aan het bestaan.

 

Tips & Guidance ~

  • Accepteer ook de donkere wolken en het verdriet die je soms zomaar overkomen als een manier om de diepere innerlijke bron van geluk te ontdekken
  • Schrijf voor jezelf op wanneer en waarom je in deze gemoedstoestand terecht bent gekomen
  • Onthoudt dat wij allemaal, zelfs grote artiesten, van tijd tot tijd door perioden van duisternis gaan
  • Affirmatie: Ik ga van duisternis naar licht


"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Mustard voor Dieren ~

Zoek naar duidelijke tekenen van plotselinge depressie bij een paard of ander dier wiens huidige omstandigheden – afgewisseld met een vast maatje, goed gevoed en met voldoende ruimte en beweging – niet lijken te rechtvaardigen hoe hij zich voelt. (Vraag altijd een advies van een dierenarts in zaken van plotselinge, onverklaarde stemmingswisselingen, omdat deze ook kunnen wijzen op de aanwezigheid van een organische ziekte).

 

Waar op te letten ~

  • Somberheid die uit het niets naar beneden komt, wanneer alle omgevingsomstandigheden goed lijken.
  • Depressieve lichaamstaal of houding