Home » Bach Bloesem » Mustard

Mustard ~

From Depression to Serenity ~

Er is een licht binnenin jou dat ontdekt wil worden. Mustard herinnert ons eraan dat zelfs wanneer het lijkt alsof de donkerste wolken al onze zonneschijn en vreugde heeft doen vervagen, de bron van licht en geluk altijd in ons aanwezig is. Deze bron is onafhankelijk van uitwendige omstandigheden en zal je de weg wijzen doorheen alle donkere en lichte dagen die komen.

 

Mustard is de remedie voor diepe somberheid en depressie die zonder duidelijke reden uit een heldere blauwe hemel op ons neerdaalt. Mensen in deze staat vermelden vaak alle redenen die ze hebben om zich gelukkig en tevreden te voelen, maar toch ziet alles er om onduidelijke reden donker en hopeloos voor hen uit.

 

Mustard verdrijft somberheid en laat je innerlijk op een blijmoedige en evenwichtige manier door alle dagen gaan – lichte en donkere, blije en trieste. Je zal bewuster naar je innerlijke stem gaan luisteren. Je levensvreugde keert terug, en die vreugde is voortaan moeilijk te verstoren. Je leert dat elke dag opnieuw de zon weer zal opgaan, zelfs op bewolkte dagen. Opgewektheid, helderheid en vreugde maken zich (opnieuw) van je meester.

 

Tips & Guidance ~
~ Accepteer ook de donkere wolken en het verdriet die je soms zomaar overkomen als een manier om de diepere innerlijke bron van geluk te ontdekken
~ Schrijf voor jezelf op wanneer en waarom je in deze gemoedstoestand terecht bent gekomen
~ Onthoudt dat wij allemaal, zelfs grote artiesten, van tijd tot tijd door perioden van duisternis gaan


"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Mustard voor Dieren ~

Zoek naar duidelijke tekenen van plotselinge depressie bij een paard of ander dier wiens huidige omstandigheden – afgewisseld met een vast maatje, goed gevoed en met voldoende ruimte en beweging – niet lijken te rechtvaardigen hoe hij zich voelt. (Vraag altijd een advies van een dierenarts in zaken van plotselinge, onverklaarde stemmingswisselingen, omdat deze ook kunnen wijzen op de aanwezigheid van een organische ziekte).

Waar op te letten ~

  • Somberheid die uit het niets naar beneden komt, wanneer alle omgevingsomstandigheden goed lijken.
  • Depressieve lichaamstaal of houding