Mimulus ~

Mimulus is de remedie voor bekende en benoembare angsten. Wanneer je ergens bang voor bent, en je kunt zeggen wat dat ‘iets’ is, dan is Mimulus de remedie om te nemen.

Mimulus voor Dieren ~

Paarden en andere dieren die meer verlegen en timide zijn of angst hebben voor dingen die je kunt benoemen, zijn in feite de voorwaarden voor een Mimulus-onbalans. Ze zijn bijvoorbeeld bang voor luide geluiden, vuurwerk, een bepaalde hoek, flapperend plastic, water, vreemden, de dierenarts, enz. Andere tekenen zijn dieren die kunnen gaan trillen of vluchten wanneer ze worden geconfronteerd, of nerveus worden in rusteloze situaties, of dieren die angstig reageren tegenover andere dieren, objecten of specifieke situaties. Dit is ook vaak het geval bij getraumatiseerde dieren en hebben dan ook een behoefte aan Star of Bethlehem en misschien ook andere remedies.

De essentie van Mimulus is dat het door de tijd heen de moed en het vertrouwen van je dier zal terugwinnen, wat hen zal helpen van het leven te genieten en zich openstelt voor nieuwe avonturen die ze met moed zullen aangaan. Als ze eenmaal in balans zijn, kunnen ze op een positieve manier leren, ontwikkelen en groeien.

Waar op te letten ~

  • Angstig lichaamstaal, zoals hoofdschuddend, ineenkrimpend en brede of rollende ogen en met de staart tussen de benen.
  • Op angst gebaseerde agressie, zoals achterwaarts, uithalen of trappen met de achterbenen.
  • Pogingen om specifieke personen of situaties te vermijden, zoals de dierenarts, hoefsmid of de paardentrailer ingaan.
  • Dieren die gaan wanneer er een onverwacht geluid is.
  • Weerstand tegen vreemden, andere dieren, enz.

“Fear of worldly things, illness, pain, accidents, poverty, of dark, of being alone, of misfortune. The fears of everyday life. These people quietly and secretly bear their dread, they do not freely speak of it to others.” 

Dr. Edward Bach ~