Home » Bach Bloesem » Larch

Larch ~

Larch is de remedie voor mensen die het gevoel hebben dat ze niet zo competent zijn als anderen. Ze missen het vertrouwen in hun vermogen om dingen goed te doen, veronderstellen dat ze falen en nemen vaak niet de moeite om het te proberen.

Larch voor Dieren ~

Voor paarden en andere dieren kan Larch worden gebruikt in de afwezigheid van zelfvertrouwen wanneer er taken of oefeningen worden geweigerd nadat ze verkeerd zijn gegaan en verdere pogingen niet meer genomen worden. Je zult ook een dergelijke weigering van tevoren zien aankomen, maar voordat je Larch voor een dier selecteert, is het belangrijk om een dier altijd vanuit hun perspectief te observeren! Vermijdt een dier uitdagingen van een soortgenoot of van buitenaf. Of dieren die van nature al niet avontuurlijk zijn. Larch kan ook worden ingezet wanneer een dier een bepaalde moeilijke taak moet uitvoeren, zoals leren springen of integreren in een nieuwe groep en dat het overduidelijk is dat hij onvoldoende vertrouwen in zichzelf heeft om dit tot een succes te maken.

 

De essentie van Larch is vertrouwen in eigen kunnen. Larch geeft het vertrouwen om iets nieuws te durven beginnen, niet stoppen maar volhouden, zelfs als er onvermijdelijke tegenslagen zijn. Larch helpt een dier positief met zijn zelfrespect en positie, met zijn training, met zijn initiatief en wedstrijden/shows.

Waar op te letten ~

  • Het vermijden van andere dominante dieren, lawaaierige honden, vriendelijke vreemden, etc. (zie ook Mimulus).
  • Dieren die twijfelachtig reageren op nieuwe situaties, andere voedingsmiddelen en omgevingen.
  • Dieren die vaak anderen aanmoedigen die de eerste stap zetten in elk denkbaar initiatief.