Impatiens ~

From irritation to patience

Krijg je dat tintelende gevoel als iets of iemand te langzaam vordert? Irritatie en frustratie in je werksituatie of zelfs bij jezelf wanneer ongeduld het overneemt. Achter het gevoel niet te kunnen wachten tot dingen zich op natuurlijke wijze ontvouwen, schuilt vaak een gebrek aan vertrouwen in het leven en het universum; een vertrouwen dat alles klopt en zich op zijn eigen tijd ontwikkelt. En dat is de boodschap die binnen Impatiens ligt - de naam zegt het al: Heb geduld!

 

Impatiens (reuzenbalsemien) is, zoals de naam al doet vermoeden, de remedie tegen ongeduld en de frustratie en prikkelbaarheid die er vaak bij hoort. Iedereen kan in deze gemoedstoestand komen, maar er zijn ook echte Impatiens-types die in haast leven en het haten als ze worden opgehouden door meer methodische mensen. Om deze irritatie te voorkomen werken ze het liefst alleen. Sommige mensen zijn zo van nature, van karakter dermate ongeduldig, al hebben velen er zo nu en dan last van. Men vindt je over het algemeen een prima kracht, maar dan wél op een kilometer afstand, want van jouw "snelheid" en vlugge gedrag krijgt iedereen, hoe rustig ook, op den duur de kriebels. Voor jou gaat het nooit snel genoeg. Betrap je je er vaak op dat je andermans zinnen afmaakt? Dan is de Bach bloesem Impatiens zeker iets voor jou.

 

De remedie Impatiens helpt ons om minder overhaast en meer ontspannen te handelen in het dagelijks leven en in omgang met anderen. Impatiens zorgt voor geduld en begrip voor anderen. Je wordt overspoeld met innerlijke onafhankelijkheid. Je krijgt meer vertrouwen in de tijd, waardoor stress-veroorzakende patronen (bijvoorbeeld het steeds laat van huis gaan om niet te hoeven wachten) tot het verleden behoren. Het zorgt er voor dat je je talenten en bekwaamheden op een tactvolle wijze deel kan laten uitmaken van een groter geheel. Je krijgt zelf het nodige geduld om plezier in je werk te ervaren in plaats van telkens weer een doel na te jagen. Bovendien maakt het je besluitvaardig en spontaan, maar minder gehaast in woorden en daden. Je zal je meer ontspannen voelen en goed gehumeurd met anderen kunnen omgaan. Je krijgt zowaar begrip voor mensen met een lager tempo. Tevens slaag je er in om irritante problemen met kalmte en diplomatie op te lossen.

 

Tips & guidance ~

  • Observeer de natuur en zie dat alles in zijn eigen tijd groeit
  • Wat probeer je te vermijden door dingen zo snel gedaan te krijgen?
  • Leer pauzes te nemen tussen acties door
  • Affirmatie: Ik laat het levensproces op zijn beloop

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Impatiens voor Dieren ~

Paarden en andere dieren die Impatiens nodig hebben, willen altijd doorgaan met het volgende, zelfs als het iets is waar ze van houden of geïnteresseerd in zijn. Ze kunnen zich bijzonder slecht gedragen als ze worden gedwongen om te wachten op hun eten, of op lichaamsbeweging, of als er enige andere vertraging is in hun dagelijkse routine.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die veel rondrennen en nooit stil of rustig zijn.
  • Dieren die snel van de ene activiteit naar de andere gaan.
  • Met tegenzin bij de kudde/groep blijven of bij andere, langzamere of minder snel beslissende dieren.
  • Veelvuldige tegenslag en kleine ongelukjes, veroorzaakt door het niet nemen van voldoende tijd alvorens actie te ondernemen.
  • Prikkelbaarheid die snel komt en weer gaat.