Impatiens ~

Impatiens is, zoals de naam al doet vermoeden, de remedie tegen ongeduld en de frustratie en prikkelbaarheid die er vaak bij hoort. Iedereen kan in deze gemoedstoestand komen, maar er zijn ook echte Impatiens-types die in haast leven en het haten als ze worden opgehouden door meer methodische mensen. Om deze irritatie te voorkomen werken ze het liefst alleen.

 

De remedie helpt ons om minder overhaast en meer ontspannen te handelen in het dagelijks leven en in omgang met anderen.

Impatiens voor Dieren ~

Paarden en andere dieren die Impatiens nodig hebben, willen altijd doorgaan met het volgende, zelfs als het iets is waar ze van houden of geïnteresseerd in zijn. Ze kunnen zich bijzonder slecht gedragen als ze worden gedwongen om te wachten op hun eten, of op lichaamsbeweging, of als er enige andere vertraging is in hun dagelijkse routine.

Waar op te letten ~

  • Dieren die veel rondrennen en nooit stil of rustig zijn.
  • Dieren die snel van de ene activiteit naar de andere gaan.
  • Met tegenzin bij de kudde/groep blijven of bij andere, langzamere of minder snel beslissende dieren.
  • Veelvuldige tegenslag en kleine ongelukjes, veroorzaakt door het niet nemen van voldoende tijd alvorens actie te ondernemen.
  • Prikkelbaarheid die snel komt en weer gaat.

“Those who are quick in thought and action and who wish all things to be done without hesitation or delay. When ill they are anxious for a hasty recovery. They find it very difficult to be patient with people who are slow, as they consider it wrong and a waste of time, and they will endeavour to make such people quicker in all ways. They often prefer to work and think alone, so that they can do everything at their own speed.” 

Dr. Edward Bach ~