Hornbeam ~

From being tired to new inspiration

Hornbeam (haagbeuk) herinnert ons eraan dat iedere dag kostbaar en belangrijk is. Wanneer je dit “maandagochtendgevoel” hebt, dit gevoel van vermoeid en overweldigd zijn, brengt Hornbeam je terug in contact met je vitaliteit. Dagelijkse sleur en routine kan ervoor zorgen dat we overal tegenop zien en ons al uitgeblust voelen voor we zijn begonnen. De energetische verfrissing van Hornbeam maakt ons opnieuw gemotiveerd, brengt levensvreugde terug en plezier in alledaagse dingen en laat ons weer helder denken. Herstel van kracht en innerlijke levendigheid, lichamelijk en mentaal.

 

Als alles lijkt alsof het een sleur geworden is, het maandagochtendgevoel, het bovendien regent en je wereld je gevangen houdt in een tredmolen. Je bent lusteloos maar je kan het niet echt een plek geven, je bent voortdurend moe terwijl je nog niks hebt gedaan en je weet niet waarom je dit zo voelt. Je sleept je met de grootste moeite door de dag heen. Mensen die baat hebben bij de Hornbeam zijn vaak overwerkt of hebben hun belangstelling en motivatie verloren. Dit kan diverse oorzaken hebben, bijvoorbeeld een gebrek aan afwisseling of het ontbreken van enige vorm van uitdaging. Ze kunnen geen enthousiasme meer opbrengen en stellen liever alles uit dan de zaken aan te pakken. Door de mentale vermoeidheid werkt slaap niet langer verfrissend.

 

Hornbeam wordt gebruikt bij gevoelens van uitputting en vermoeidheid die zich voordoen voordat een inspanning is geleverd. De persoon in deze staat voelt zich moe wanneer hij uitkijkt naar de taken van de dag. Het is gemakkelijker om in bed te blijven of een begin te maken of andere dingen te gaan doen – maar als er eenmaal de moeite wordt genomen om te beginnen, zal de vermoeidheid vervagen. Dit is een teken dat deze vermoeidheid helemaal ‘mentaal’ is en niet kan worden herleid naar werkelijke gebeurtenissen in de echte wereld.

 

De werking van Hornbeam zal je als het ware een echte oppepper bieden. Hornbeam herstelt immers de energiebalans en geeft je “ruggengraat”. Het zorgt voor een hernieuwde, levendige geest, en neigt tot een afwisselend leven. Je bent er weer van overtuigd dat je de zaken tot een goed einde zal brengen, je hebt zin in de dingen en problemen worden niet meer voor je uitgeschoven maar opgelost. Je krijgt weer geloof in je eigen krachten en je zal de dagdagelijkse taken weer met gemak aankunnen. Het leven wordt weer de moeite waard, je voelt je vitaal en opgewekt en gaat het werk met een berg energie en een heldere geest tegemoet. Je bent geestelijk opnieuw fris en zit vol innerlijke vitaliteit.

 

Tips & guidance ~

  • Als je werk je echt moe maakt, ga dan voor jezelf na of het nog steeds in lijn is met je zielsdoel
  • Probeer creatief te zijn en doe elke dag iets anders
  • Sport meer of neem 's ochtends een (koude) douche om je op te frissen
  • Affirmatie: Ik heb alle energie die ik nodig heb

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Hornbeam voor Dieren ~

Een paard of ander dier met Hornbeam-tekort heeft helemaal geen zin om iets vruchtbaars te doen. Zelfs niet om te trainen, te wandelen of zijn werk te doen. Ja, ze zijn enthousiast, maar als er taken moeten worden gedaan, zijn ze moe en lusteloos voordat ze zelfs maar zijn begonnen. Dit ‘maandagochtendgevoel’ is niet vanwege onwil of aanhankelijkheid. Ze voelen zich echt uitgeput en hebben te maken met de verstoring van het energiesysteem.

 

De essentie van Hornbeam is om weer in balans te komen en de frisse energie terug te brengen om je weer op het goede spoor te krijgen. Werk of taken zullen verbeteren en het maakt levendiger en herstelt de normale levensvreugde en plezier in alledaagse dingen. Natuurlijk is je menselijke inbreng ook in het voordeel en vrij simpel. Alleen een verandering in de dagelijkse routine of het toevoegen van iets nieuws tijdens de training kan die extra hulp zijn die ze nodig hebben om ze weer in balans te brengen.

 

Waar op te letten ~

  • Vermoeidheid die lijkt af te nemen naarmate de dag vordert.
  • Dieren die terughoudend zijn in activiteiten maar vol energie als ze eenmaal beginnen.
  • Tegenzin om een dagelijkse activiteit te starten – bijvoorbeeld dieren die ruiken aan hun eten en weggaan en verschillende keren terugkeren voordat ze beginnen te eten