Home » Bach Bloesem » Hornbeam

Hornbeam ~

Van vermoeidheid naar nieuwe inspiratie.

Hornbeam herinnert ons eraan dat iedere dag kostbaar en belangrijk is. Wanneer je dit “maandagochtendgevoel” hebt, dit gevoel van vermoeid en overweldigd zijn, brengt Hornbeam je terug in contact met je vitaliteit.

Dagelijkse sleur en routine kan ervoor zorgen dat we overal tegenop zien en ons al uitgeblust voelen voor we zijn begonnen. De energetische verfrissing van Hornbeam maakt ons opnieuw gemotiveerd, brengt levensvreugde terug en plezier in alledaagse dingen en laat ons weer helder denken. Herstel van kracht en innerlijke levendigheid, lichamelijk en mentaal.

 

Hornbeam wordt gebruikt bij gevoelens van uitputting en vermoeidheid die zich voordoen voordat een inspanning is geleverd. De persoon in deze staat voelt zich moe wanneer hij uitkijkt naar de taken van de dag. Het is gemakkelijker om in bed te blijven of een begin te maken of andere dingen te gaan doen – maar als er eenmaal de moeite wordt genomen om te beginnen, zal de vermoeidheid vervagen. Dit is een teken dat in tegenstelling tot de Olive-toestand deze vermoeidheid helemaal ‘mentaal’ is en niet kan worden herleid naar werkelijke gebeurtenissen in de echte wereld.

Hornbeam voor Dieren ~

Een paard of ander dier met Hornbeam-tekort heeft helemaal geen zin om iets vruchtbaars te doen. Zelfs niet om te trainen, te wandelen of zijn werk te doen. Ja, ze zijn enthousiast, maar als er taken moeten worden gedaan, zijn ze moe en lusteloos voordat ze zelfs maar zijn begonnen. Dit ‘maandagochtendgevoel’ is niet vanwege onwil of aanhankelijkheid. Ze voelen zich echt uitgeput en hebben te maken met de verstoring van het energiesysteem.

 

De essentie van Hornbeam is om weer in balans te komen en de frisse energie terug te brengen om je weer op het goede spoor te krijgen. Werk of taken zullen verbeteren en het maakt levendiger en herstelt de normale levensvreugde en plezier in alledaagse dingen. Natuurlijk is je menselijke inbreng ook in het voordeel en vrij simpel. Alleen een verandering in de dagelijkse routine of het toevoegen van iets nieuws tijdens de training kan die extra hulp zijn die ze nodig hebben om ze weer in balans te brengen.

Waar op te letten ~

  • Vermoeidheid die lijkt af te nemen naarmate de dag vordert.
  • Dieren die terughoudend zijn in activiteiten maar vol energie als ze eenmaal beginnen.
  • Tegenzin om een dagelijkse activiteit te starten – bijvoorbeeld dieren die ruiken aan hun eten en weggaan en verschillende keren terugkeren voordat ze beginnen te eten