Heather ~

From the needy child to empathy

De essentie van Heather (struikheide) is de sleutel tot een liefdevolle verbinding met je innerlijke kind. Als we als kind alleen werden gelaten, niet genoeg aandacht kregen of een veilige basis hebben gemist, kan zich dat zijn gaan uiten in de neiging om andere te gebruiken voor constante bevestiging van onszelf. Dit doen we door veel te praten zonder te luisteren, of door volledig op te gaan in ons eigen verdriet. Dit is vaak een teken dat het kind van binnen je nodig heeft. Zelfliefde en een zachte houding ten opzichte van jezelf vervullen je en zullen je een betere luisteraar voor anderen maken.

 

Om gehoord en gezien te worden, heb je anderen niet nodig. Stilte zit in ons allemaal en dat is juist iets moois. Maar helaas voelt niet iedereen dit zo. Van jonge kinderen die schreeuwen/huilen om aandacht, pubers die zich afzetten tot oudere mensen die verkommeren achter de gordijnen. We hebben allemaal op z’n tijd behoefte aan aandacht, een arm om ons heen, een luisterend oor. Een liefdevolle deken.

 

Dr. Bach vroeg aan een cliente – die doorlopend aan het woord was over zichzelf – wanneer zij stil werd. Ze bleek stil van binnen te worden als ze over de heide liep. 'Thuiskomen in jezelf' noemen we dat tegenwoordig. Dr. Bach zag in de paarse bloemetjes van Heather transformatie van zielenkwaliteit, bescheidenheid, invoelingsvermogen en hulpvaardigheid. Deze Bach Bloesem is een goede keuze voor mensen die voortdurend behoefte hebben aan gezelschap en erkenning van anderen. Wat is je werkelijke behoefte? Kun je die openhartig delen met anderen? Durf je te vragen of ze misschien even tijd hebben om naar je te luisteren? Of strooi je te pas en onpas een grote stortvloed van woorden over een ander heen? Energievreters of muurbloempjes die de pijn die ze ooit onderweg hebben opgedaan niet verwerkt hebben.

 

De essentie van de remedie Heather leert je van jezelf te houden en de hang naar aandacht op te geven. Je zal een groot vermogen tot meevoelen en helpen ontwikkelen en leren te luisteren. Je creëert een sfeer van kracht en vertrouwen rondom je en indien nodig kan je volledig opgaan in een taak. Sympathie, aandacht en liefde komen als vanzelf op je af. Je gaat een steun bieden aan je medemens in plaats van enkel die steun te zoeken door over de eigen problemen te praten en niet eens de moeite neemt om naar door anderen aangeboden oplossingen te luisteren.
Heather maakt je emotioneel onafhankelijk. Heather leert je een begrijpend persoon te worden. Het leert je aandacht geven aan anderen alsook aan jezelf. Je bent niet langer enkel in beslag genomen door je eigen situatie en je leert om een werkelijke, wederkerige communicatie met anderen te hebben. Je straalt kracht en verantwoordelijkheid uit. Het contact met anderen wordt minder krampachtig, omdat ook het contact met onszelf verbetert en groeit.

 

Tips & Guidance ~

  • Ga niet alleen met anderen om voor enkel je eigen problemen, maar wees ook voor hen een net zo goede luisteraar
  • Geef meer. Een groet en een vriendelijke lach of wat het ook mag zijn dat je kunt geven
  • Vervul zelf je eigen behoeften – Dat is de perfecte basis voor een relatie
  • Affirmatie: Ik koester mijn innerlijke kind

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Heather voor Dieren ~

Heather paarden en andere dieren zullen zich hechten aan iedereen die bereid is hen zelfs een minimum aan aanmoediging te geven. Ze tonen geen echte voorkeur voor een soortgenoot of hun mens, of voor iemand anders. Elk publiek volstaat zolang het bereid is om te voldoen aan hun vraag naar gezelschap en voortdurende aandacht.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die van mensen en andere dieren houden, inclusief vreemden, en de aandacht van hen opeisen, soms zelf met ongepast gedrag om te krijgen wat ze willen.
  • Dieren die zeer vocaal of demonstratief zijn en erop staan ​​gehoord te worden.
  • Dieren die proberen zoveel mogelijk bij je te blijven, maar niet reageren op je roepen of signalen.