Home » Bach Bloesem » Gorse

Gorse ~

From strong pessimism and despair to hope

Wanneer niets de zonneschijn in je leven lijkt terug te brengen, leert de essentie van Gorse je om nieuwe hoop aan de horizon te zien opkomen. Ontmoediging en wanhoop kunnen door allerlei gebeurtenissen en omstandigheden om ons heen hangen als donkere wolken, maar onthoud dat er altijd de zon achter hen schijnt. Zelfs wanneer je denkt dat er niets meer aan is te doen, als je het hebt opgegeven, kan de hoop je weer op het goede spoor brengen voor een vreugdevollere kijk op je leven.

 

Gorse is de remedie voor mensen die hun geloof en hoop hebben opgegeven. Gorse vertegenwoordigt een sterkere vorm van neerslachtigheid dan Gentian omdat Gorse-mensen opzettelijk weigeren te worden aangemoedigd, zo zeker zijn ze dat hun zaak hopeloos is. Als ze ziek zijn, denken ze misschien dat ze ongeneeslijk zijn en dat er niets aan te doen is.

 

Tips & Guidance ~
~ Schrijf alles op wat er leuk is en elke nieuwe mogelijkheid die in je opkomt.
~ Ziekte geneest sneller en beter als je je houding ten opzichte ervan verandert.
~ Help iemand die in een hevigere vertwijfeling zit dan jij.

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Gorse voor Dieren ~

Paarden en andere dieren in deze staat zijn erg down en lijken vol wanhoop. Ze doen geen moeite om van het leven te genieten of te herstellen van een ziekte. De remedie helpt hun natuurlijke hoop en vertrouwen te versterken, zodat ze doeltreffender kunnen strijden.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die erg slecht reageren als er iets misgaat en niet gemakkelijk reageren op aanmoediging van jou.
  • Dieren die al in Gentian-staat zijn en verder in die wanhoop zijn gezakt.
  • Dieren die gestopt zijn met de strijd in hun ziekte en niet meer proberen beter te worden.