Elm ~

From being overwhelmed to new strength

verantwoordelijk zijn is niet altijd gemakkelijk. Als je je overweldigd voelt, ook al heb je normaal gesproken geen probleem met grotere uitdagingen, dan geeft de essentie van Elm je kracht terug. Het is nu niet de tijd om op te geven. Misschien kun je leren delegeren in plaats van je terug te trekken uit een situatie, omdat je ook verantwoordelijk bent voor jezelf. Met het inzetten van Elm neemt het tijdelijke gevoel van verlies van zelfvertrouwen af en de energie om de volgende stap te zetten keert terug.

 

Elm (veldiep) is de remedie voor mensen die tijdelijk te kampen hebben met een verlies van zelfvertrouwen, omdat ze teveel verantwoordelijkheid op zich hebben genomen. Echte Elm-mensen zijn succesvol en doen werk dat ze zinvol achten, maar ervaren dat soms als een te zware last waarvan ze menen dat ze hem niet aankunnen.

 

Deze remedie helpt om deze gevoelens uit de weg te ruimen, zodat we het leven weer oppikken zonder faalangst. Elm wordt gebruikt om een ​​gevoel van zelfverzekerdheid te herstellen voor diegenen die te veel verantwoordelijkheid hebben aanvaard en daardoor lijden aan een tijdelijk verlies van (zelf)vertrouwen. In tegenstelling tot de Larch weten Elm-typen dat ze dingen kunnen doen, maar soms voelen ze zich overweldigd door het grote aantal of de omvang van de dingen die ze moeten doen.

De remedie Elm helpt om deze gevoelens te verdrijven, zodat we onze levens kunnen hervatten zonder verder nog aan falen te denken.

 

Tips & Guidance ~

  • Pas je plannen aan zodat je meer tijd voor jezelf krijgt
  • Denk enkel aan de volgende stap die je kunt nemen
  • Zorg ook goed voor jezelf zoals je ook voor anderen zorgt

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Elm voor Dieren ~

Je normaal capabele en zelfverzekerde paard of ander dier kan teneergeslagen en somber ogen wanneer hij in een Elm-staat verkeert. Dit gebeurt meestal wanneer het Elm-dier iets nieuws heeft om mee om te gaan bovenop een al volle trainingsschema.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die worstelen met extra druk of eisen, zoals geboorte of een verandering van routine
  • Capabele dieren die hun vertrouwen verliezen als ze ziek zijn
  • Capabele dieren die graag willen leren maar hun vertrouwen verliezen door een té hoge trainingsdruk