Crab Apple ~

Crab Apple staat bekend als een reinigende remedie, en vormt als zodanig het "zesde ingrediënt" dat is toegevoegd aan de zalf op basis van de originele crisisformule van dr. Bach. Deze remedie is vooral bedoeld voor mensen die ontevreden zijn over bepaalde aspecten van hun uiterlijk of hun persoonlijkheid, of die het gevoel hebben dat ze een besmetting of iets van gif onder de leden hebben.

 

In de gemoedstoestand van de Crab Apple hebben we geen oog voor werkelijke problemen en concentreren wij ons hevig op iets dat in feite niet meer is dan een klein onderdeel van het geheel. We kunnen Crab Apple nemen om ons te ontdoen van een bepaalde obsessie, zoals de drang voortdurend je handen te willen wassen, te kijken of je echt overal het licht hebt uitgedaan enz.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Dit is de remedie van het reinigen. Voor degenen die het gevoel hebben dat er aan henzelf iets onrein is dat weggewerkt moet worden. Vaak gaat het onmiskenbaar om iets onbenulligs. in andere gevallen is er sprake van dat de aandacht hierdoor wordt afgeleid van een aandoening die in feite heel wat ernstiger is. In beide gevallen gaat het om een bepaald iets waar men heel graag van af wil, omdat men het voor iets essentieels houdt. Als de behandeling dan mislukt, worden ze neerslachtig. Dit reinigende middel maakt wonden schoon als de patiënt redenen heeft om aan te nemen dat er een gif in hen zit dat eruit moet.

“This is the remedy of cleansing. For those who feel as if they had something not quite clean about themselves. Often it is something of apparently little importance: in others there may be more serious disease which is almost disregarded compared to the one thing on which they concentrate. In both types they are anxious to be free from the one particular thing which is greatest in their minds and which seems so essential to them that it should be cured. They become despondent if treatment fails. Being a cleanser, this remedy purifies wounds if the patient has reason to believe that some poison has entered which must be drawn out.” 

Dr. Edward Bach ~

Crab Apple voor Dieren ~

Crab Apple is de remedie voor fysieke en mentale reiniging. Paarden en andere dieren in de staat Crab Apple kunnen bijzonder overstuur lijken als ze lijden aan huidklachten of parasitaire besmetting. Ze kunnen dwangmatig gedrag vertonen en vooral kieskeurig zijn over hun leefwijze. Scenario’s van dieren met een behoefte aan Crab Apple: voor obstipatie, alle huidaandoeningen waarbij dieren zichzelf altijd schuren, likken, krabben of haar uittrekken. Voor acute en chronische huidproblemen, dieren met teken, parasieten, insectenbeten, of die de neiging hebben om teken en parasieten aan te trekken. Gebruik Crab Apple voor alle zieke dieren voor ontgifting en reiniging, vooral als er medicijnen gebruikt zijn.

 

Crab Apple reinigt en ontgift zowel lichaam als geest, geeft ontspanning en zuiverheid. Laat je alles in de juiste verhoudingen zien en hersteld de innerlijke harmonie. Maakt helder van geest en geeft zelfacceptatie.

Waar op te letten ~

  • Dieren die overdreven kieskeurig zijn, bijvoorbeeld paarden weigeren te grazen in gebieden die andere paarden gewoon accepteren.
  • Dieren die stereotiep gedrag vertonen, zoals paarden die weven en luchtzuigen.
  • Dieren die depressief lijken vanwege parasitaire infecties, ziekte, darmproblemen, etc.
  • Depressie gekoppeld aan een probleem dat van invloed is op de manier waarop het dier eruitziet.