Clematis ~

Clematis is voor mensen wiens geesten afdwalen van het heden naar fantasieën over de toekomst, of naar alternatieve versies van het heden. Vaak dromen ze van toekomstig succes, creatief streven en prestatie. Het gevaar is dat ze niet voldoende verankerd zijn in de realiteit om hun dromen waar te maken.

 

De remedie helpt ons te aarden in het hier en nu en terug naar onszelf, zodat we kunnen handelen om een ​​beter leven op te bouwen, in plaats van te leven in dagdromen.

 

Soms wordt de gemoedstoestand van de Clematis (bosrank) verward met die van de Honeysuckle, maar die is toch echt anders. In de toestand die hoort bij de Honeysuckle koesteren we nostalgische fantasieën over het verleden; bij Clematis gaan de fantasieën over de toekomst.

 

Clematis is een van de ingrediënten van de originele crisisformule van dr. Bach, als middel tegen het gevoel van verwarring en duizeligheid dat soms kan optreden bij noodgevallen.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Mensen die dromerig zijn, niet klaarwakker, niet echt in het leven geïnteresseerd lijken.

Rustige mensen, niet helemaal gelukkig met de omstandigheden, die meer in de toekomst dan in het heden leven; ze hopen op betere tijden, wanneer hun idealen uitkomen. Sommige van deze mensen doen als ze ziek zijn niet of nauwelijks moeite weer beter te worden, en kijken in bepaalde gevallen zelfs uit naar de dood, omdat ze menen dat ze dan beter af zijn; of ze hopen herenigd te worden met een overleden dierbare.

“Those who are dreamy, drowsy, not fully awake, no great interest in life. Quiet people, not really happy in their present circumstances, living more in the future than in the present; living in hopes of happier times, when their ideals may come true. In illness some make little or no effort to get well, and in certain cases may even look forward to death, in the hope of better times; or maybe, meeting again some beloved one whom they have lost.” 

Dr. Edward Bach ~

Clematis voor Dieren ~

Clematis-paarden en andere dieren lijken gemakkelijker en vaker te soezen dan andere dieren. Ze hebben weinig zin in een link met de dagelijkse realiteit en leven in plaats daarvan in een eigen wereld, niet meer aandachtig kijkend naar wat er om hen heen gebeurt dan absoluut noodzakelijk is.

 

Clematis zal helpen om volledig wakker en alert in het hier en nu te zijn. Brengt het Clematis-dier terug naar de aarde en terug naar zichzelf, zodat hij kan handelen in plaats van te leven in dagdromen.

Waar op te letten ~

  • Overmatige slaperigheid.
  • Dieren die in ongelukjes terechtkomen door niet op te letten waar ze zijn.
  • Dieren die geen positieve stimuli opmerken zoals de nadering van een paarband of de komst van voedsel.