Chicory ~

From manipulation to unconditional love

Als je van iemand houdt, laat diegene dan los; als diegene bij je terugkomt, is diegene echt voor jou. Dit is wat Chicory helpt te begrijpen, wanneer liefde iets lijkt dat je kunt kopen, manipuleren of krijgen door iemand te helpen of de persoon op een verborgen niveau te binden. Geven zonder verwachtingen en iets terug te ontvangen is het potentieel dat binnen Chicory ligt. De voorwaarde hiervoor is om diep van jezelf te houden.

 

Chicory (cichorei) mensen zijn vol liefde en zorg voor hun familie en vrienden. Maar ze verwachten dezelfde liefde en aandacht ook terug, soms zelfs met rente, en voelen zich gekleineerd en onnodig gekwetst wanneer ze niet alles krijgen wat ze verwachten. Hun grote hoeveelheid liefde kan ertoe leiden dat ze hun geliefden claimen en proberen hen afhankelijk en dichtbij te houden. Dit kan de ontwikkeling van andere persoonlijkheden onderdrukken, of mensen gewoon wegjagen.

 

Wanneer we in deze toestand vervallen, helpt de remedie de positieve kant van Chicory naar voren te brengen: onvoorwaardelijke liefde en vrijheid.

Je gaat oprechte liefde tonen zonder de verwachting dat er iets voor jou moet worden teruggedaan. Een gevoel van voldoening en zelfverzekerdheid komt naar boven waardoor je niet meer iedereen nodig hebt om te bevestigen dat je het waard bent. Je persoonlijkheid gaat mede hierin veranderen naar een warme, vriendelijke houding waarbij je begaan bent met anderen en openstaat voor iemand anders zijn behoeften.

 

Tips & Guidance ~

  • Kun je van jezelf houden? Zo ja, dan ben je niet afhankelijk van andermans liefde.
  • Geef iemand eens een cadeau, gewoon zomaar.
  • Ontdek het archetype van de moeder in jou.
  • Affirmatie: Ik geef zonder aan iets terug te denken

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Chicory voor Dieren ~

Chicory-paarden en andere dieren zijn het gelukkigst wanneer ze genegenheid kunnen tonen en ontvangen. Ze zijn misschien niet bereid om je te delen en lijken dus bezitterig als er andere mensen of dieren in de buurt zijn. Ze kunnen voor je smachten als je er niet bent. Je kunt ook Chicory-gemoederen zien ontstaan ​​tussen dieren. Maar wees je bewust van onze natuurlijke neiging om je voor te stellen dat dieren net als mensen zijn. Gedrag dat voor ons als Chicory lijkt, kan neutraal zijn in een kudde/groepsdier en weerspiegelt eenvoudig zijn behoefte om deel uit te maken van de kudde/groep, of de sterke drijfveer die hij heeft om te paren met een ander dier voor verhoogde veiligheid en wederzijdse ondersteuning.

 

De essentie van Chicory is het toestaan ​​om onvoorwaardelijke en Universele liefde te geven zonder iets terug te verwachten. Dit brengt hem in contact met de Universele eigenliefde en maakt het dus mogelijk om liefdevolle ruimte te geven aan anderen.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die de aandacht van ‘hun’ mens zoeken, maar weinig interesse tonen voor vreemden.
  • Dieren die een ander dier buitensporig bewaken en hoeden.
  • Dieren die strijden om uw aandacht, hetzij met je andere dieren, of wanneer je met andere mensen praat, enz.