Home » Bach Bloesem » Chicory

Chicory ~

Chicory mensen zijn vol liefde en zorg voor hun familie en vrienden. Maar ze verwachten dezelfde liefde en aandacht ook terug, met rente, en voelen zich gekleineerd en onnodig gekwetst wanneer ze niet alles krijgen wat ze verwachten. Hun grote hoeveelheid liefde kan ertoe leiden dat ze hun geliefden claimen en proberen hen afhankelijk en dichtbij te houden. Dit kan de ontwikkeling van andere persoonlijkheden onderdrukken, of mensen gewoon wegjagen.

 

Wanneer we in deze toestand vervallen, helpt de remedie de positieve kant van Chicory naar voren te brengen: onvoorwaardelijke liefde en vrijheid.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Mensen die zich sterk laten leiden door hun zorg over anderen; ze hebben de neiging kinderen, vrienden en familie te overstelpen met hun goede zorgen en vinden altijd wel iets om te bedisselen. Ze zijn continu bezig zaken recht te zetten die volgens hen scheef liggen, en scheppen daar behagen in. Hun verlangen is dat de mensen om wie zij geven, constant in de buurt zijn.

Chicory voor Dieren ~

Chicory-paarden en andere dieren zijn het gelukkigst wanneer ze genegenheid kunnen tonen en ontvangen. Ze zijn misschien niet bereid om je te delen en lijken dus bezitterig als er andere mensen of dieren in de buurt zijn. Ze kunnen voor je smachten als je er niet bent. Je kunt ook Chicory-gemoederen zien ontstaan ​​tussen dieren. Maar wees je bewust van onze natuurlijke neiging om je voor te stellen dat dieren net als mensen zijn. Gedrag dat voor ons als Chicory lijkt, kan neutraal zijn in een kudde/groepsdier en weerspiegelt eenvoudig zijn behoefte om deel uit te maken van de kudde/groep, of de sterke drijfveer die hij heeft om te paren met een ander dier voor verhoogde veiligheid en wederzijdse ondersteuning.

 

De essentie van Chicory is het toestaan ​​om onvoorwaardelijke en Universele liefde te geven zonder iets terug te verwachten. Dit brengt hem in contact met de Universele eigenliefde en maakt het dus mogelijk om liefdevolle ruimte te geven aan anderen.

Waar op te letten ~

  • Dieren die de aandacht van ‘hun’ mens zoeken, maar weinig interesse tonen voor vreemden.
  • Dieren die een ander dier buitensporig bewaken en hoeden.
  • Dieren die strijden om uw aandacht, hetzij met je andere dieren, of wanneer je met andere mensen praat, enz.