Chestnut Bud ~

From repeating mistakes to learning

We maken allemaal fouten. Het maakt nou eenmaal deel uit van het leren van onze levenslessen. Maar als we keer op keer dezelfde fouten maken, is het tijd om het eens nader te bekijken.

Chestnut Bud (paardekastanjeknop) bezit de essentie om je te helpen leren en onthouden, zodat je in de toekomst betere keuzes kunt maken. De reden dat sommige dingen zich blijven herhalen is het missen van het bewustzijn in het heden en een geest die al gericht is op toekomstige gebeurtenissen in plaats van in het hier en nu te zijn. Mindfulness is de sleutel tot het ontwikkelen van het positieve potentieel dat schuilt in de boodschap van Chestnut Bud.

 

Chestnut Bud is voor degenen die te weinig hun voordeel doen met wat ze hebben gezien en meegemaakt, en die veel trager zijn in het verwerken van de alledaagse levenslessen. Waar sommigen maar één keer iets hoeven mee te maken om te weten hoe de hazen rennen, zullen deze mensen meerdere keren hun neus stoten. Tot hun eigen schade en schande moeten ze bekennen dat ze herhaaldelijk dezelfde fout maken, terwijl één keer het haasje zijn al duidelijk genoeg had kunnen zijn. Of het was hen helemaal nooit overkomen, als ze maar iets beter op anderen hadden gelet.

 

Het is weliswaar goed om niet al te lang bij het verleden stil te staan, maar in de gemoedstoestand van de Chestnut Bud wordt dat bijna een automatisme. We denken zo weinig na over het gebeurde, dat we er niet wijzer van worden en gedoemd zijn in herhaling te vallen. Door de ondersteuning van de Chestnut Bud-remedie staan we meer open voor werkelijk nieuwe ervaringen.

 

De Chestnut Bud-remedie stelt ons in staat om ervaringen makkelijker te verwerken en er zodoende lessen uit te trekken. Het laat je uit elke ervaring lering trekken en laat je jezelf niet telkens opnieuw aan dezelfde steen stoten. Je zal alerter worden en sneller fouten en patronen onderkennen. Tevens zal je een beter en duidelijker inzicht krijgen in het leerproces. Je zal je eigen fouten objectief gaan bekijken en van elke ervaring iets opsteken. Daarnaast leer je op een actieve manier te kijken naar ervaringen van anderen, zodat je ook van hun fouten kan leren. Of zoals een wijs iemand ooit zei: “leer van de fouten van anderen, je hebt immers niet genoeg tijd om ze allemaal zelf te maken”.

 

Tips & guidance 

  • Neem de tijd om je ervaringen te verwerken
  • Een dagboek bijhouden geeft je de mogelijkheid om na te denken en te leren
  • Affirmatie: Ik leer van mijn fouten

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Chestnut Bud voor Dieren ~

Deze remedie kan worden gegeven aan paarden en andere dieren die er lang over doen om te leren hoe het leven samen met mensen en andere dieren werkt. Maar het is geen wondermiddel voor dieren die niet precies doen wat u wilt. Er kunnen heel goede redenen zijn waarom je dier niet van je leert en als jij degene bent die fouten maakt, zou je kunnen denken om zelf Chestnut Bud te nemen.

 

De essentie van Chestnut Bud is om te leren van levenslessen om ervaring op te doen. Chestnut Bud bevordert de alertheid en herkent snel eventuele fouten en patronen. Geeft inzicht in het leerproces.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die ondanks herhaalde (en zachte) aanmoediging geen eenvoudige regels en bewegingen kunnen leren.
  • Dieren die gedrag herhalen ondanks de nadelige gevolgen, zoals bijv. het veulen dat doorgaat met het maken van toenadering tot een volwassen merrie ondanks herhaaldelijk afgewezen te worden.