Chestnut Bud ~

Voor degenen die te weinig hun voordeel doen met wat ze hebben gezien en meegemaakt, en die veel trager zijn in het verwerken van de alledaagse levenslessen.

Waar sommigen maar één keer iets hoeven mee te maken om te weten hoe de hazen lopen, zullen deze mensen meerdere keren hun neus stoten. Tot hun eigen schade en schande moeten ze bekennen dat ze herhaaldelijk dezelfde fout maken, terwijl één keer het haasje zijn al duidelijk genoeg had kunnen zijn. Of het was hen helemaal nooit overkomen, als ze maar iets beter op anderen hadden gelet.

Chestnut Bud voor Dieren ~

Deze remedie kan worden gegeven aan paarden en andere dieren die er lang over doen om te leren hoe het leven samen met mensen en andere dieren werkt. Maar het is geen wondermiddel voor dieren die niet precies doen wat u wilt. Er kunnen heel goede redenen zijn waarom je dier niet van je leert en als jij degene bent die fouten maakt, zou je kunnen denken om zelf Chestnut Bud te nemen.

 

De essentie van Chestnut Bud is om te leren van levenslessen om ervaring op te doen. Chestnut Bud bevordert de alertheid en herkent snel eventuele fouten en patronen. Geeft inzicht in het leerproces.

Waar op te letten ~

  • Dieren die ondanks herhaalde (en zachte) aanmoediging geen eenvoudige regels en bewegingen kunnen leren.
  • Dieren die gedrag herhalen ondanks de nadelige gevolgen, zoals bijv. het veulen dat doorgaat met het maken van toenadering tot een volwassen merrie ondanks herhaaldelijk afgewezen te worden.

“For those who do not take full advantage of observation and experience, and who take a longer time than others to learn the lessons of daily life. Whereas one experience would be enough for some, such people find it necessary to have more, sometimes several, before the lesson is learnt. Therefore, to their regret, they find themselves having to make the same error on different occasions when once would have been enough, or observation of others could have spared them even that one fault.” 

Dr. Edward Bach ~