Home » Bach Bloesem » Cherry Plum

Cherry Plum ~

Cherry Plum wordt gegeven om te helpen de kalmte te brengen en het gezond verstand te herstellen voor diegenen die op het punt staan ​​de controle te verliezen en daardoor misschien wat geweld plegen dat ze anders nooit zouden overwegen wanneer ze in hun goede gedachten waren. Cherry Plum is een angstremedie. Net zoals kinderen schrikken van hun eigen driftbuien, kunnen dieren hysterisch en doodsbang worden gemaakt als hun frustratie de overhand krijgt.

 

Cherry Plum is de remedie om zelfbeheersing te behouden en te herstellen en dit soort angst te elimineren.

 

Ook is Cherry Plum de remedie in geval men de zelfcontrole al had verloren, want dan gaat het om de angst- en schuldgevoelens die in dergelijke situaties opduiken. Denk maar aan de angst van een klein kind dat boos en wild aan het krijsen is. Ook dat hoort bij toestand voor de Cherry Plum.

 

Cherry Plum is dan ook een van de ingrediënten van de originele crisisformule van dr. Bach, die hij samenstelde voor noodgevallen.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Angst dat je hersens het niet meer aankunnen, je je verstand aan het verliezen bent en allerlei vreselijke dingen gaat doen, terwijl de gedachten eraan en de impulsen ertoe heel sterk blijven.

Cherry Plum voor Dieren ~

Het positieve potentieel van Cherry Plum is het dier dat een rustige geest heeft en rationeel kan denken en handelen. Cherry Plum biedt uithoudingsvermogen en mentale kracht, zelfs in extreme omstandigheden.

Waar op te letten ~

  • Dieren die zichzelf verwonden, bijvoorbeeld zichzelf kapot krabben, in hun flanken bijten of zich rond de stal werpen, vooral wanneer het gedrag dwangmatig of manisch lijkt.
  • Dieren die in paniek raken en alles doen om te ontsnappen, ongeacht het risico om zichzelf te verwonden.
  • Dieren die slaan met hun voorbenen of bijten, en dan meteen bang lijken voor wat ze zojuist hebben gedaan.
  • Ongecontroleerde aanvallen op kleinere dieren of andere paarden