Home » Bach Bloesem » Cerato

Cerato ~

Cerato is de remedie voor mensen die geen vertrouwen hebben in hun oordeel. Geconfronteerd met de noodzaak om een ​​keuze te maken, kunnen ze zonder al te veel moeite tot een beslissing komen – iets dat hen sterk van mensen in een Scleranthus-staat onderscheidt. Problemen komen nadat de beslissing is genomen. Twijfels sluipen naar binnen en ze weten niet langer zeker of wat ze hebben besloten juist is. Ze gaan rond om de meningen en adviezen van anderen te vragen en raken in de war of doen iets waarvan ze weten dat het in hun hart niet klopt.

 

Cerato helpt ons meer vertrouwen te hebben in ons oordeel, zodat we naar onze innerlijke stem kunnen luisteren en onze intuïtie kunnen vertrouwen.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Mensen die niet genoeg vertrouwen in zichzelf hebben om eigen beslissingen te nemen.
Ze vragen voortdurend anderen om advies en worden dan ook vaak de verkeerde kant op gestuurd.

Cerato voor Dieren ~

Paarden en andere dieren met een disbalans van Cerato lijden aan een gebrek aan zelfverzekerdheid en vertrouwen. Ze volgen en kopiëren anderen en zoeken goedkeuring in bijna alles wat ze doen. Ze tonen zelden initiatief. Ze zijn te afhankelijk van hun menselijke verzorgers, kunnen soms geen relatie hebben met leden van hun eigen soort, blijven jeugdig gedrag vertonen en hebben gebrek in vertrouwen als een algemeen kenmerk. Vanwege dit gedrag kunnen ze er dwaas uitzien, maar dat zijn ze zeker niet. Het is hun onzekerheid die hen besluiteloos maakt. Ze hebben de neiging om erg gevoelig te zijn voor kritiek, dus het tonen of bespotten ervan zal het probleem alleen maar erger maken. Je bewuste aandacht en geduld in het langzaam aanpakken van dingen, en één voor één is wat ze nodig hebben om hun zelfvertrouwen te vergroten.

 

De remedie Cerato helpt om die innerlijke stem te horen, ernaar te luisteren en je ermee te laten leiden. Deze paarden zullen niet langer afhankelijk zijn van het oordeel van anderen en ontwikkelen hun innerlijke wijsheid en sterke intuïtie. Met zekerheid kunnen ze nu duidelijke beoordelingen maken en met vertrouwen laten zien wat ze willen door initiatief te nemen.

Waar op te letten ~

  • Dieren die meer geruststelling nodig hebben dan anderen.
  • Dieren die andere dieren gemakkelijker kopiëren en dus niet handelen uit eigen karakter.