Home » Bach Bloesem » Centaury

Centaury ~

Wanneer we heel bereidwillig zoveel compassie en vriendelijkheid hebben dat we onszelf lijken te vergeten op een manier dat onze grenzen niet langer duidelijk zijn en meer dienaren dan gewillige helpers worden, kunnen we een beetje hulp gebruiken om ons evenwicht hierin te herstellen met de Bloesem Remedy Centaury.

 

De bloesems van de Centaury bevatten de essentie om die zachte en vriendelijke persoon te zijn dat hij/zij van hart is en zal de ontwikkeling van moed en vrije wil ondersteunen. Terug in balans zal je beter in staat zijn om de grens te trekken en grenzen te stellen zodat de eigen ruimte om jezelf te zijn behouden blijft, vrij van de verlangens en bevelen van anderen.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Vriendelijke, rustige, zachtaardige mensen die op het overdrevene af hulpvaardig zijn.
Daarbij overschatten ze hun eigen krachten. Hun bereidwilligheid is zo groot dat hun hulp op het laatst bijna afgedwongen lijkt in plaats van vrijwillig verleend. Door hun goedaardig karakter neigen ze ertoe te veel hooi op hun vork te nemen, waardoor ze aan een eigen leven nauwelijks meer toekomen.

Centaury voor Dieren ~

Met paarden en andere dieren zul je degenen opmerken die altijd situaties uit de weg gaan en gehoorzamen om de vrede te bewaren. Ze zullen niet de leider van de kudde of groep zijn, maar zijn de loyale, dienende volgelingen. Soms, in extreme gevallen, gaat dit ten koste van hun welzijn! Dieren van dit type zijn zacht en volgzaam. Ze hebben niet de neiging om terug te vechten als ze onderhevig zijn aan agressie of aanvallen. Ze zijn misschien stil en introvert en zullen hun best doen om een ‚Äč‚Äčander te helpen. Andere dieren en mensen zullen het gemakkelijk vinden om deze dieren te domineren.

Waar op te letten ~

  • Dieren die gepest worden door andere dieren en niet lijken te reageren of eraan te ontsnappen.
  • Dieren in een groep of kudde die hun aandeel in eten of plekje niet lijken te hebben.
  • ‘Soppige’ dieren die alles voor je doen maar verloren lijken als je er niet bent.
  • Dieren die moeite hebben om duidelijke grenzen aan hun persoonlijke ruimte te stellen.
  • Dieren die nooit het initiatief nemen en altijd wachten om geleid te worden.