Centaury ~

From weakness of will to inner strength

De Centaury-bloem (duizendguldenkruid) helpt je om de gave van onzelfzuchtig dienen te ontwikkelen zonder het vermogen te verliezen om voor jezelf op te komen.
Het is heel beminnelijk om anderen te dienen, maar het gevaar bestaat dat mensen misbruik van je maken als je altijd ja zegt op hun verzoeken. Door je grenzen te leren stellen, alleen ja te zeggen als je dat echt wilt, versterk je je wilskracht en kun je tegelijkertijd een grote hulp voor anderen zijn.

 

Wanneer we heel bereidwillig zoveel compassie en vriendelijkheid hebben dat we onszelf lijken te vergeten op een manier dat onze grenzen niet langer duidelijk zijn en meer dienaren dan gewillige helpers worden, kunnen we een beetje hulp gebruiken om ons evenwicht hierin te herstellen met het gebruik van de Bloesem Centaury.

 

De bloesems van de Centaury bevatten de essentie om die zachte en vriendelijke persoon te zijn die hij/zij in zijn/haar hart is en zal de ontwikkeling van moed en vrije wil ondersteunen. Terug in balans zal je beter in staat zijn om de grens te trekken en grenzen te stellen zodat de eigen ruimte om jezelf te zijn behouden blijft, vrij van de verlangens en bevelen van anderen.

 

Tips & guidance ~

  • Vraag jezelf bij elk verzoek van anderen eerst af of je echt wilt helpen
  • Sta rechtop en recht je rug om je sterk te voelen
  • Anderen helpen betekent soms nee zeggen tegen hun verzoek om hulp
  • Affirmatie: Ik kom op voor mijzelf

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Centaury voor Dieren ~

Met paarden en andere dieren zul je degenen opmerken die altijd situaties uit de weg gaan en gehoorzamen om de vrede te bewaren. Ze zullen niet de leider van de kudde of groep zijn, maar zijn de loyale, dienende volgelingen. Soms, in extreme gevallen, gaat dit ten koste van hun welzijn! Dieren van dit type zijn zacht en volgzaam. Ze hebben niet de neiging om terug te vechten als ze onderhevig zijn aan agressie of aanvallen. Ze zijn misschien stil en introvert en zullen hun best doen om een ‚Äč‚Äčander te helpen. Andere dieren en mensen zullen het gemakkelijk vinden om deze dieren te domineren.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die gepest worden door andere dieren en niet lijken te reageren of eraan te ontsnappen.
  • Dieren in een groep of kudde die hun aandeel in eten of plekje niet lijken te hebben.
  • ‘Soppige’ dieren die alles voor je doen maar verloren lijken als je er niet bent.
  • Dieren die moeite hebben om duidelijke grenzen aan hun persoonlijke ruimte te stellen.
  • Dieren die nooit het initiatief nemen en altijd wachten om geleid te worden.