Beech ~

From intolerance to deep understanding

Net zoals de Beech (beuk) geen andere bomen verdragen door geen licht door het dikke bladerdak te laten schijnen, zijn mensen die Beech nodig hebben niet bereid andere opvattingen en gedragingen te tolereren.

We doen dit allemaal wel eens en als je die harde en kritische innerlijke stem weer voelt, verbind je dan met de essentie van Beech om te onthouden dat we, in de grond van ons hart, allemaal gelijk zijn.

Verheug je in het gevoel van acceptatie en tolerantie als je de diversiteit van het leven ziet die wordt weerspiegeld in de verscheidenheid aan mensen.

 

Beech werd door Dr. Bach beschreven als de remedie voor mensen die ‘de behoefte voelen om meer goed en moois te zien in alles wat hen omringt’. Mensen in Beech-staat zijn intolerant tegenover verschillen. Ze missen mededogen en begrip in de omstandigheden en paden die andere mensen worden gegeven en zien niet in dat ook zij op hun eigen manier naar perfectie werken.

 

Soms wordt Beech-intolerantie gemanifesteerd als uitbarsting van geïrriteerdheid: de remedie helpt tolerantie en begrip te bevorderen, en als dit gebeurt, vervagen ook de irritaties.

 

Tips & guidance ~

  • Probeer in plaats van te bekritiseren de verschillende standpunten te zien
  • Als je iets dat je bij anderen ziet niet kunt tolereren, controleer dan eerst of het punt van kritiek iets is dat je zelf moet leren
  • Affirmatie: Ik accepteer de verschillen van andere mensen

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Beech voor Dieren ~

Paarden en andere dieren in een Beech-staat kunnen weigeren te eten als je hun hun gebruikelijke voedsel niet geeft. Ze raken vrij snel geïrriteerd en nemen de tijd om je hun afkeuring duidelijk te maken. Dieren die bijten, schoppen, krabben, achteruitgaan tegen anderen in; Beech is effectief gebleken in het doen vervagen van lang gevestigde koppigheid en ook in het bevorderen van flexibiliteit bij gespannen dieren.

 

De essentie van Beech is tolerantie en flexibiliteit. De remedie helpt om tolerantie en begrip te bevorderen, en omdat dit gebeurt, vervaagt ook de prikkelbaarheid. Beech helpt om het leven vanuit een breder perspectief te bekijken en leert goede bedoelingen te waarderen, zelfs als de resultaten niet altijd optimaal zijn.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die zich geïrriteerd gedragen wanneer hun normale leefomstandigheden worden verstoord.
  • Dieren die intolerantie tonen naar nieuwe mensen, voedsel, dieren, enz.
  • Dieren die overdreven reageren op zelfs de kleinste irritaties.
  • Dieren die vocaal protesteren, krabben, bijten of schoppen of zich verplaatsen als je ze probeert te kammen, aan te lijnen of te zadelen.