Home » Bach Bloesem » Beech

Beech ~

Beech werd door Dr. Bach beschreven als de remedie voor mensen die ‘de behoefte voelen om meer goed en moois te zien in alles wat hen omringt’. Mensen in Beech-staat zijn intolerant tegenover verschillen. Ze missen mededogen en begrip in de omstandigheden en paden die andere mensen worden gegeven en zien niet in dat ook zij op hun eigen manier naar perfectie werken.

 

Soms wordt Beech-intolerantie gemanifesteerd als uitbarsting van geïrriteerdheid: de remedie helpt tolerantie en begrip te bevorderen, en als dit gebeurt, vervagen ook de irritaties.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Voor mensen die de behoefte hebben in alles wat hen omgeeft slechts het goede en mooie te zien. Er mag dan veel mis zijn, toch brengen deze mensen het op te denken dat alles wel goed komt. Zo kunnen ze zelf ook toleranter, toegeeflijker worden, met meer begrip voor het feit dat alles en iedereen op zijn eigen manier het beste nastreeft.

Beech voor Dieren ~

Paarden en andere dieren in een Beech-staat kunnen weigeren te eten als je hun hun gebruikelijke voedsel niet geeft. Ze raken vrij snel geïrriteerd en nemen de tijd om je hun afkeuring duidelijk te maken. Dieren die bijten, schoppen, krabben, achteruitgaan tegen anderen in; Beech is effectief gebleken in het doen vervagen van lang gevestigde koppigheid en ook in het bevorderen van flexibiliteit bij gespannen dieren.

 

De essentie van Beech is tolerantie en flexibiliteit. De remedie helpt om tolerantie en begrip te bevorderen, en omdat dit gebeurt, vervaagt ook de prikkelbaarheid. Beech helpt om het leven vanuit een breder perspectief te bekijken en leert goede bedoelingen te waarderen, zelfs als de resultaten niet altijd optimaal zijn.

Waar op te letten ~

  • Dieren die zich geïrriteerd gedragen wanneer hun normale leefomstandigheden worden verstoord.
  • Dieren die intolerantie tonen naar nieuwe mensen, voedsel, dieren, enz.
  • Dieren die overdreven reageren op zelfs de kleinste irritaties.
  • Dieren die vocaal protesteren, krabben, bijten of schoppen of zich verplaatsen als je ze probeert te kammen, aan te lijnen of te zadelen.