Bach Rescue ~

Bach Rescue is de bekendste Remedie en is een mix van vijf verschillende Bloesems.

Deze mix is door Dr. Bach samengesteld voor (acute) stresssituaties en noodgevallen en. Bach Rescue is dé aangewezen Remedie om in te zetten op de momenten waarop er geen tijd is om goede individuele selecties te maken. Denk hierbij aan o.a. rouw, trauma, crisis, examens, ongeval, paniek, stress, etc.

 

Bach Rescue wordt vaak gebruikt om ons door stressvolle situaties heen te helpen, van last-minute examens of zenuwen bij sollicitatiegesprekken tot de nasleep van een ongeval of slecht nieuws. Bach Rescue helpt ons te ontspannen, beter te focussen en de nodige kalmte te krijgen om met stress om te gaan.

 

De vijf ingredienten van Rescue

Cherry Plum: Als de storm van emoties van binnen zo sterk is dat je bang bent dat het je zal wegblazen, is controle nemen door die emoties te onderdrukken niet de beste manier om ermee om te gaan. In plaats van te proberen de chaos te vermijden, kun je er beter dapper middenin duiken. Cherry Plum is daarvoor de remedy om in te nemen. Het is als de parachute die ervoor zorgt dat je in de lucht blijft zweven in plaats van neerstorten. Stel jezelf open voor alles wat gevoeld wil worden en druk je emoties uit voordat ze je volledig overnemen en je de controle verliest. Overweldigende emoties hebben een uitlaat nodig om vrij te zweven!

 

Clematis: In de Rescue wordt Clematis gebruikt om de wazige, flauwe, licht-in-het-hoofd gevoelens te verhelpen die op kunnen treden bij stressvolle situaties en in noodgevallen.

Clematis (Bosrank) helpt je met je beide voeten op de grond te blijven en niet weg te dromen in je fantasiewereld. Clematis helpt om de weg voor je te openen waardoor je je creatieve kracht weer zal inzetten in de dagelijkse realiteit. Het opent je oren en ogen, zodat de wereld in je hoofd weerklank kan vinden. Je zal je gedachten-wereld weer leren beteugelen en opnieuw met je twee voeten in de realiteit terechtkomen. Je creativiteit zal ongetwijfeld veel meer ontplooiingskansen krijgen. Je leert hoe je uitdagingen en confrontaties kan aangaan en je zal opnieuw in het hier en nu gaan leven. 

 

Impatiens: Impatiens helpt ons om minder overhaast en meer ontspannen te handelen in het dagelijks leven en in omgang met anderen. Impatiens zorgt voor geduld en begrip. Je wordt overspoeld met innerlijke onafhankelijkheid. Je krijgt meer vertrouwen in de tijd, waardoor stress-veroorzakende patronen tot het verleden behoren. Het zorgt er voor dat je je talenten en bekwaamheden op een tactvolle wijze deel kan laten uitmaken van een groter geheel. De ervaring leert dat Impatiens snel kan werken bij het verlichten van een ongeduldige houding en het verminderen van stress.

 

Star van Bethlehem: Star of Bethlehem is de "heler" van kleine en grote trauma's (shock), voor zowel oude als nieuwe, die je energie-systeem blokkeren. Ze kunnen op een zachte manier door deze essentie worden vrijgegeven. Trauma blokkeert de weg naar je hogere zelf en daarom kun je niet de begeleiding ontvangen die je nodig hebt. Net als de bloem Star of Bethlehem, die alleen in direct zonlicht opent, vermijdt de persoon met een Star of Bethlehem tekort de schaduwkanten uit zijn/haar leven, omdat het oude pijn aan het oppervlakte kan brengen. Comfort vinden en traumatische ervaringen accepteren en verwerken is het potentieel dat in de essentie van deze bloesem ligt.

 

Rock Rose: De essentie van Rock Rose (zonneroosje) is gerelateerd aan de gevoelens van acute paniek en hevige schrik. Dit komt vooral voor in noodsituaties, maar het kan net zo goed aanwezig zijn wanneer je jezelf continu in een staat van nerveusheid en/of stress bevindt. Wanneer je nachtmerries hebt, een bonzend hart en gevoel van verschrikking, dan is Rock Rose een vriendelijke herinnering aan dat je al deze angsten kan overwinnen door de held in je te ontdekken. Het potentieel dat in Rock Rose ligt, is de staat om deze enorme krachten te mobiliseren en in kracht buiten jezelf te groeien.

 

De Rescue Remedy is bedoeld om te helpen bij (acute) noodsituaties en stress. Wanneer je te maken hebt met meer onderliggende situaties of als je je iedere dag ontredderd voelt, dan kun je beter een oplossing voor de langere termijn vinden door -met behulp van een consult- een persoonlijke mix van Bach Remedies te kiezen.

Veel mensen kiezen ervoor om Bach Rescue standaard bij zich te hebben in hun handtas, op kantoor, in de auto of in de luiertas. Je weet nooit wanneer je het nodig hebt.

Falada