Aspen ~

Aspen is de remedie voor angst waarvan de oorzaak niet kan worden genoemd. Aan de ene kant is de Aspen-angst misschien niet meer dan een gevoel van onheil, een ongemakkelijke angst dat er iets onaangenaams of angstaanjagends gaat gebeuren. Aan de andere kant kan het een echte verschrikking zijn, met lichamelijke symptomen zoals het rechtopstaande haar.

Aspen voor Dieren ~

Paarden of andere dieren die Aspen nodig hebben, lijken bang voor iets dat er niet echt is. Het is een vrij zwevende angst, niet gehecht aan iets speciaals als een hard geluid of vreemden, maar gewoon in de lucht. Onthoud echter dat het feit dat je de reden voor de angst van een paard of ander dier niet altijd kunt identificeren, niet bewijst dat het dier niet weet waar hij bang voor is. In de praktijk is het meestal een goed idee om de remedie voor een bekende angst -Mimulus- uit te proberen voordat u zich tot Aspen wendt.

 

De essentie van Aspen is dat het geloof en moed herstelt voor wat er gaat komen. Aspen geeft het gevoel dat je geleid wordt en je je veiliger voelt vanuit je eigen instinct en intuïtie en helpt om het gevoel te ontwikkelen om met elke angstige situatie om te gaan.

Waar op te letten ~

  • Dieren die nerveus en angstig lijken in vertrouwde, veilige omgevingen.
  • Dieren die bij elk geluid springen en rennen, zelfs als bekend is dat de oorzaak van het geluid niet bedreigend is.
  • Plotselinge, onverklaarbare paniek, misschien met rollende ogen en trillen en zweten.

“Vague unknown fears, for which there can be given no explanation, no reason. Yet the patient may be terrified of something terrible going to happen, he knows not what. These vague unexplainable fears may haunt by night or day. Sufferers often are afraid to tell their trouble to others.” 

Dr. Edward Bach ~