Agrimony ~ 

Agrimony is de remedie voor mensen die hun problemen verborgen houden achter een masker van vreugde en plezier. De sombere clown die innerlijke pijn maskeert door de gangmaker van het feest te zijn, is een Agrimony-type. Vrienden zijn vaak de laatsten die doorhebben dat er iets mis is in het leven van de Agrimony-persoon.

 

Agrimony helpt ons om de donkere kant van ons leven en onze persoonlijkheden te verwerken, zodat we meer ons werkelijke zelf kunnen worden. We verliezen niet ons gevoel voor humor en ons vermogen om de dag door te komen, maar we zullen merken dat lachen om onze problemen hen verdrijft in plaats van ze te verbergen.

Als stemmingsremedie helpt Agrimony iedereen die probeert geen problemen te krijgen en grappen en gemaakte glimlachen te gebruiken om een ​​pijnlijke realiteit te voorkomen.

 

De beschrijving van Edward Bach:
Joviale, vrolijke, geestige mensen die het het liefst gezellig houden en uit hun doen raken als er een woordenstrijd of ruzie gaande is en die om dat maar te voorkomen, te veel opgeven. Hoewel ze meestal zorgen hebben, rusteloos zijn en met hun ziel onder de arm lopen, verbergen ze hun zorgen achter grappen en grollen, waardoor ze zeer geliefd zijn bij hun vrienden. Vaak gaan ze zich te buiten aan alcohol of drugs, waarvan ze denken dat dat hen stimuleert en helpt zich door pleziertjes over hun zorgen heen te zetten.

“The jovial, cheerful, humorous people who love peace and are distressed by argument or quarrel, to avoid which they will agree to give up much. Though generally they have troubles and are tormented and restless and worried in mind or in body, they hide their cares behind their humour and jesting and are considered very good friends to know. They often take alcohol or drugs in excess, to stimulate themselves and help themselves bear their trials with cheerfulness.”

Dr. Edward Bach ~

Agrimony voor Dieren ~

Paarden en andere dieren van deze aard kunnen moeilijk te identificeren zijn omdat je vaak moet raden naar dit soort lijden die verborgen zit in een schijnbaar vrolijk dier. Ze zullen geneigd zijn goedhartige, gelukkige, vredelievende wezens te zijn die pijnlijke situaties of potentiële confrontaties proberen te ontkrachten, misschien door er een spel van te maken. Agrimony dieren kunnen rusteloos zijn wanneer je zou verwachten dat ze rusten, of lijken vaag geïrriteerd maar blijven speels en met een goed humeur. Ze zijn vooral dol op gezelschap en activiteit omdat het hen helpt hun gedachten af ​​te leiden van hun zorgen.

 

Agrimony zorgt voor balans, objectiviteit en helpt kalmeren. Eenmaal gekalmeerd lijken ze over het algemeen meer vrede te hebben. Let op de rust in hun ogen. Agrimony zal ook helpen om vreugde vanuit het hart terug te laten komen. Het biedt een optimistisch vertrouwen en maakt hem een ​​onvermoeibare vredeshandhaver.

Waar op te letten ~

  • Dieren die overdreven speels en actief zijn wanneer ze onder stress staan, of wanneer er emotionele onenigheid is in de stal of in huis.
  • Duidelijk letsel of ziekte gepaard met speels gedrag.
  • Rusteloosheid en slapeloosheid - maar bedenk bij paarden dat het gemiddelde paard op elk moment van de dag en nacht slaapt in flarden van vier of vijf minuten per keer, en in totaal slechts drie uur slaapt. Ga dus niet zomaar uit van slapeloosheid zonder echte oorzaak.