Willow ~

From being a victim to self-responsibility

Willow (wilg) heeft een sterke boodschap voor je: Neem verantwoordelijkheid voor je emoties, gedachten en je levenssituatie. Je moet niet vergeten dat gemopper alleen maar leidt tot meer onaangename gevoelens en je leven zal dit weerspiegelen. Al die onderdrukte emoties slurpen al je energie op en zorgen ervoor dat je je een slachtoffer voelt. Pak het penseel en geef je leven weer kleur.

 

Je hebt al ontzettend veel tegenslagen moeten verwerken in je leven en je voelt je hierdoor mogelijk verbitterd, of zelfs woedend. “Waaraan heb ik dit nu weer verdiend?”, is een vraag die misschien wel voortdurend door je hoofd spookt. Misschien geef je anderen de schuld van alle ellende die je overkomt, je vindt het zelf niet meer dan normaal dat anderen je helpen, ook al zorgt dit soms voor een omgekeerd effect en kunnen anderen zich van jou afwenden. Voortdurend mopperen in jezelf is ook een bekend gegeven en andere personen dingen kwalijk nemen zijn je ook niet vreemd. Je bent geïrriteerd en chagrijnig. Als je ziek bent, ben je misschien wel een lastige patiënt en ga je met tegenzin toegeven wanneer het wel beter gaat. Je kunt je echt tekort gedaan voelen in het leven.

 

Willow is de uitgelezen remedie voor diegenen die te maken hebben gekregen met tegenslag of pech en die moeite hebben dat te aanvaarden, zonder zich er overigens al te zeer over te beklagen, omdat ze het leven teveel laten afhangen van succes. Ze hebben het gevoel dat ze een dergelijke beproeving niet verdiend hebben, dat het niet eerlijk was, en daar zijn ze verbitterd over geraakt. Vaak hebben ze geen belangstelling meer voor de dingen en activiteiten waar ze vroeger nog van konden genieten.

 

 

Willow kan je helpen om het roer weer in eigen hand te nemen en de oorzaak en gevolg te herkennen en laat je de samenhang zien tussen je denken en de externe gebeurtenissen. Willow laat je zien dat je kapitein bent van je eigen schip. Oftewel je lot in eigen hand nemen en dus verantwoordelijk zijn voor je eigen leven of genezing.

Zo ontwikkel je opnieuw de kracht van positief denken. Je gaat meer en meer positieve situaties aantrekken. Je gevoelens ontdooien. Je gaat rust, vertrouwen en optimisme uitstralen. Je verandert van het “slachtoffer” tot een positief opbouwend mens. Je kan opnieuw vergeven en vergeten en ook genieten van het leven hoort er weer bij. Je gaat opnieuw vrienden aantrekken in plaats van afstoten.

 

Tips & guidance ~

  • Leer hoe u andere mensen kunt vergeven
  • Zeg drie positieve dingen tegen iemand die je irriteert
  • Leer werken met de wet van aantrekking
  • Affirmatie: Ik laat bitterheid jegens anderen los

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Willow voor Dieren ~

Willow kan moeilijk te vinden zijn bij paarden en andere dieren omdat er altijd overwegende alternatieve remedies zijn, zoals Wild Oat en Gentian. Over het algemeen neigen Willow-dieren introversie en lijken ze naar binnen gericht. Dit is vaak het geval bij koudbloedige rassen, die minder op hun omgeving en metgezellen lijken te reageren.

 

Waar op te letten ~

  • Introversie.
  • Gebrek aan enthousiasme.
  • Gebrek aan reageren op hun omgeving en andere dieren.