White Chestnut ~

From revolving thoughts to calmness

Constant gemaal van de hersenen kan zo vermoeiend zijn. Je kan de slaap niet vatten of gemoedsrust vinden met herhalende gedachten. White Chestnut fluistert je toe dat te veel nadenken je problemen niet oplost en niet tot een conclusie leidt. Richt je aandacht op je lichaam om de overactieve geest te stoppen. White Chestnut helpt je om terug te keren naar mentale helderheid die je helpt je geest effectief te gebruiken wanneer dat nodig is.

 

White Chestnut (paardenkastanje) is de remedie voor ongewenste (zorgelijke) gedachten en mentale argumenten die de geest binnendringen en onze concentratie belemmeren. White Chestnut-gedachten worden vaak beschreven als ‘verontrustend’, maar ze zijn niet noodzakelijkerwijs zorgelijk of angstig, maar repetitief. Ze brengen ons zorgen zoals een hond zich zorgen maakt over een bot. White Chestnut-gedachten gaan nergens heen. Ze cirkelen rond en rond in het hoofd als een telkens herhalende opname. Vaak komen deze gedachten opzetten als het tijd is om te gaan slapen. Tijdens de nachtelijke uurtjes wordt het plaatje van de moeilijke gesprekken of negatieve gedachten telkens weer opnieuw afspeelt, wat het moeilijk, of zelfs onmogelijk maakt, om te slaap te vatten. In vele gevallen kom je uiteindelijk in een soort discussie met jezelf terecht, waarbij telkens opnieuw dezelfde argumenten de revue passeren – hierdoor kom je in een soort van impasse, een vicieuze cirkel waar je onmogelijk weer uitkomt! Elke keer opnieuw schieten je nog dingen te binnen die je had willen zeggen of doen – en waar het op dat moment uiteraard te laat voor is. Je kan als persoon wel eens afwezig overkomen, ook omdat je in een White Chestnut toestand geen antwoord geeft als je iets gevraagd wordt.

 

De essentie van White Chestnut helpt ons om helder te denken. We kunnen kalm en rationeel omgaan met eventuele onderliggende problemen die de problemen kunnen hebben veroorzaakt. Jezelf ondersteunen met de remedie White Chestnut kan zorgen voor gemoedsrust en een heldere geest. De gedachtestroom wordt onderbroken en onder controle gehouden, zodat je deze nog wel op een positieve manier kan aanwenden om problemen die zich zouden voordoen op te lossen. In plaats van te gaan pieken, heb je vertrouwen in een goede afloop. Je geestestoestand wordt opnieuw evenwichtig en het lijkt wel of alle antwoorden als vanzelf in je hoofd opkomen, je hoeft er niet meer bij na te denken. Je krijgt weer controle over je eigen gedachten en kan je op die manier focussen op de zinvolle zaken, terwijl je de rest als het ware achter je kan laten.

 

Tips & guidance ~

  • Stop de innerlijke dialoog en onderneem actie in de werkelijkheid om een probleem op te lossen
  • Vecht niet tegen je gedachten; het zal het alleen maar erger maken
  • Frisse lucht en natuur kalmeren de geest. Maak een wandeling of doe een raam open
  • Affirmatie: Ik heb vrede met mezelf

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

White Chestnut voor Dieren ~

Paarden en andere dieren in White Chestnut staat kunnen afgeleid, geagiteerd of onoplettend lijken. Iets in hun leven hindert hen en voorkomt dat ze zich concentreren op wat ze doen.

 

Waar op te letten ~

  • Rusteloosheid.
  • Onvermogen om te concentreren of om te genieten van rustige momenten.