Water Violet ~

From isolation to communication

Het potentieel dat in de boodschap van Water Violet schuilt, is om de balans te vinden tussen onafhankelijk en sterk zijn en op andere mensen te leunen voor steun en om te delen. Deze onafhankelijke persoon vergeet soms dat de inbreng en het gezelschap van anderen belangrijke bronnen zijn van impulsen die nodig zijn om te groeien. Verander isolatie in communicatie en kijk welke geweldige inspiratie je zult ontvangen.

 

Echte Water Violet (waterviolier) mensen hebben de neiging om oprecht, rustig en vol waardigheid te zijn. Ze geven de voorkeur aan hun eigen gezelschap of dat van een paar goede vrienden. Vaak zijn deze personen rustig van aard die graag hun eigen ding doen zonder veel drukte. Wanneer je jezelf hierin herkent sta je staat bekend als eerder zwijgzaam, en als je al spreekt doe je dat op een rustige, vriendelijke en zachte toon. Ook zit je vol zelfvertrouwen, ben je onafhankelijk en erg bekwaam. Door je kalmte en vreedzame aard word je aanzien als een zegen voor je omgeving.  Je hebt eerder een gevoel van superioriteit – in extreme gevallen veranderen al deze beminnelijke karakteristieken echter in trotse afstandelijkheid, die hooghartig en neerbuigend overkomt. Als je moe bent of teveel afleiding hebt, heb je de neiging om jezelf terug te trekken. Zo kan je koel en afstandelijk op anderen overkomen.

 

We hebben baat bij de remedie wanneer ons natuurlijke gereserveerdheid een barrière tussen ons en anderen heeft opgebouwd, ons eenzaam achterlatend en niet meer in staat om contact te maken met degenen in de buurt. Water Violet helpt ons weer in balans te brengen zodat we meer betrokken kunnen zijn bij de mensheid.

 

Water violet helpt om de dikke muren die je rondom jezelf hebt opgebouwd af te breken. Water violet zorgt er voor dat je beminnelijk en zachtmoedig zal overkomen. Door het gebruik van deze remedie zal je beter naar je innerlijke stem luisteren. Je zal je waarden zelfs gaan doorgeven, waardoor je een voorbeeld voor anderen kan worden. Voor je omgeving kom je over als een oase van rust, vertrouwen en een ware rots in de emotionele branding. Men vraagt je graag om je heldere en nuchtere adviezen. Je geeft zonder angst voor intimiteit aan anderen steun en liefde en kan deze zelf ook ontvangen. Je krijgt zodoende een hartelijkere relatie met andere mensen, met behoud van de eigen aardigheid en wijsheid. Je kan kalm en waardig meevoelen met anderen en hen begrijpen. 

 

Tips & guidance ~

  • Vragen stellen is een makkelijke manier om in contact te komen met anderen
  • Wees een inspiratie voor anderen
  • Neem deel aan een soort groep, project of gemeenschap
  • Affirmatie: I hou ervan om mijn gedachten en dromen te delen

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Water Violet voor Dieren ~

Echte eenlingen zijn zeldzaam in de paarden/dierenwereld, omdat nagenoeg alle dieren sociaal zijn en van nature uit gezelschap nodig heeft om in het wild te overleven. Water Violet dieren zijn niet schuw of angstig zoals Mimulus-dieren, maar geven er de voorkeur aan om meer op zichzelf te zijn dan de meesten, of tonen een duidelijke voorkeur om alleen te zijn met hun metgezel en weg van de rest van de kudde/groep. De remedie van Water Violet helpt wanneer dieren als deze behoefte hebben om met de wijdere wereld om te gaan, maar niet meer weten hoe.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die afstandelijk zijn en vertrouwdheid weigeren, maar geen enkel teken van angst vertonen.
  • Relatieve eenlingen die liever op zichzelf blijven, of hun metgezellen met zorg kiezen.