Star of Bethlehem ~

From Shock to Soul Comfort

Star of Bethlehem (vogelmelk) is de heler van kleine en grote trauma's (shock), voor zowel oude als nieuwe, die je energie-systeem blokkeren. Ze kunnen op een zachte manier door deze essentie worden vrijgegeven. Trauma blokkeert de weg naar je hogere zelf en daarom kun je niet de begeleiding ontvangen die je nodig hebt. Net als de bloem Star of Bethlehem, die alleen in direct zonlicht opent, vermijdt de persoon met een Star of Bethlehem tekort de schaduwkanten uit zijn/haar leven, omdat het oude pijn aan het oppervlakte kan brengen. Comfort vinden en traumatische ervaringen accepteren en verwerken is het potentieel dat in de essentie van deze bloesem ligt.

 

Star of Bethlehem is de balsem voor de Ziel wanneer je een serieuze shock te verwerken hebt, je als knock-out geslagen voelt, sprakeloos, verdoofd, een enorm diepgeworteld verdriet ervaart en je niet in staat bent om het te verwerken. Je hebt moeite met het verwerken van allerlei slechte ervaringen. De dood van een geliefde, een ongeluk of schrik, een traumatische gebeurtenis, PTSS, dingen die in het verkeerde keelgat zijn geschoten of die je niet kunt slikken, het zijn een paar voorbeelden die je serieus kunnen "verlammen". Star of Bethlehem wordt vaak ingezet bij een schokkende ervaring die bv. wordt veroorzaakt door onverwacht slecht nieuws of een onverwachte en ongewenste gebeurtenis. Het kan net zo goed worden gebruikt voor de gevolgen van een schok (trauma) die vele jaren geleden is ontvangen, zelfs heel vroeg in de kindertijd. Dit is ook de remedie voor dat gevoel van leegte en verlies die we voelen wanneer een geliefde sterft of weggaat. Star of Bethlehem is de balsem voor de ziel en een geruststellende en helende remedie om te nemen in dergelijke omstandigheden.

 

De Star of Bethlehem-remedie gaat als een balsem werken op je ziel en als geestelijke pijnstiller. Je vitaliteit zal toenemen en je gedachten worden weer helder. Die “verdoving” lost op. Star of Bethlehem kan ook hulp bieden bij het verwerken van een geboorteshock (zowel voor moeder als kind na de geboorte), bij schokkende dromen en als ondersteuning bij ontgifting. Ook de vertraagde gevolgen van de in het leven opgelopen trauma's, die pas jaren later naar boven komen in de vorm van fysieke klachten, kunnen door deze Bach bloesem ondersteund worden.

 

Tips & Guidance ~

  • Reinig jezelf energetisch: Neem een warm bad, mediteer of zuiver jezelf door bv te smudgen met White Sage of Palo Santo
  • Helende methodes/therapieën zoals coaching, coaching met paarden, reiki, traumatherapie, etc, kunnen bevordelijk zijn om trauma's los te laten
  • Laat je verdriet toe, laat het stromen en neem hiervoor de tijd die je nodig hebt zodat je het een plekje kunt gaan geven
  • Affirmatie: Ik ben bevrijd van trauma's uit het verleden

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Star of Bethlehem voor Dieren ~

Paarden of andere dieren die Star van Bethlehem nodig hebben, lijden meestal aan trauma, schok, posttraumatische stress, verdriet en verlies. We zien dit vaak bij verwaarloosde en mishandelde dieren, ofwel dieren met traumatische ervaringen. Dieren die zijn gered en/of opgevangen hebben vrijwel altijd baat bij de genezende werking van Star of Bethlehem. Dit is ook de remedie voor dat gevoel van leegte en verlies dat wordt gevoeld wanneer een geliefde sterft of weggaat.

 

Star of Bethlehem is een geruststellende remedie en helpt bij het genezingsproces om alle traumatische ervaringen te overwinnen. Terwijl ze in hun genezingsproces zitten, zal hun mentale kracht toenemen en hun geest helderder. Ze zullen overwinnen en mentaal sterker worden. Heb je wel eens opgemerkt dat geredde dieren heel goed weten dat ze gered zijn en zelfs dankbaarder zijn, ondanks wat ze hebben meegemaakt.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren, vooral geredde dieren, die worstelen met de liefdevolle behandeling en verzorging.
  • Dieren die duidelijk zichtbaar zijn onderworpen aan trauma en/of mishandeling.
  • Verlies of vertrek van een metgezel, evenals mensen waarmee ze verbonden waren.
  • Onverklaarbare veranderingen in karakter of gedrag als gevolg van shock (trauma).