Scleranthus ~

From Inner Struggle to Balance

Het is merkwaardig te noemen hoeveel energie het ons kost als we onszelf in een staat van besluiteloosheid bevinden. En toch is het soms zo lastig om een keuze te maken tussen twee mogelijkheden. Wanneer je jezelf even helemaal kwijtraakt tussen al die verschillende mogelijkheden, wanneer je maar heen en weer blijft gaan zonder tot een besluit te komen, dan is Scleranthus de bloesem die deze verwarring opheldert en maakt dat je zelf tot een besluit komt. Wanneer je balans hierin is hersteld, weet je direct wat te doen en kom je gemakkelijk tot een keuze.

 

Scleranthus (hardbloem) helpt als we het moeilijk vinden om een ​​besluit te nemen. Soms zijn er twee opties, soms meer. Scleranthus-onzekerheid beïnvloedt zowel kleine als niet-zo-kleine beslissingen. ‘Zal ik met de bus of met de auto?’ en ‘moet ik een rode trui kopen of een blauwe?’ kunnen beide Scleranthus-staten zijn. Je mist een zekere balans en gebrek aan evenwicht. Je kunt geregeld last hebben van stemmingswisselingen, van het ene uiterste ga je naar het andere: van energiek naar apathisch, van vreugde naar verdriet, etc. Het voordurende, onophoudelijke getob over deze problemen kost een enorme hoeveelheid aan energie. Veelal gaat het over rustige mensen, die hun moeilijkheden alleen dragen en hun problemen op hun eentje wensen op te lossen. Vaak ben je niet geneigd om je problemen en gevoelens met anderen te bespreken. Door de remedie met Hardbloem zal je besluitvaardiger worden. Het blijft voor sommigen trouwens niet bij de moeilijkheden die ondervonden worden bij het nemen van beslissingen: ook als er eenmaal een beslissing genomen is, wordt deze vaak weer teruggetrokken. Daardoor kan je omgeving je "onbetrouwbaar" gaan zien. Deze innerlijke onrust is vaak ook uiterlijk merkbaar door druk en zenuwachtig gedrag. Vaak merk je ook dat je last hebt van concentratieverlies.

 

Door het positieve vermogen van de Scleranthus zal je je opnieuw zekerder voelen in je vel. Je voelt je besluitvaardiger en bent evenwichtiger in alle mogelijke omstandigheden. Je zal merken dat je sneller in staat bent te handelen en makkelijker beslissingen kan nemen. Mensen die een positieve Scleranthus-balans hebben zullen vaak ook merken dat hun concentratievermogen er op vooruit gegaan is. Je reageert vlot en alert op de uitdagingen waar het leven ons voor plaatst, je neemt de juiste beslissingen en wijkt daar niet meer van af.

 

Tips & Guidance ~

  • Focus op de horizon in plaats van op de golven van de zee
  • Voor je een besluit neemt, ga met je gedachten naar je centrum (zonnevlecht) en haal diep adem
  • Voel je je nog steeds goed bij dit besluit, blijf erbij!
  • Affirmatie: Ik denk helder en beslis gemakkelijk

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Scleranthus voor Dieren ~

Een paard of ander dier dat Scleranthus nodig heeft, lijkt besluiteloos, soms zelfs in triviale zaken, zoals het kiezen van de hoek van een veld. Scleranthus wordt ook geassocieerd met stemmingswisselingen en gegeneraliseerde emotionele onbalans, en met andere vormen van onbalans zoals duizeligheid en reisziekte . Vergeet echter niet dat je altijd een dierenarts moet raadplegen om mogelijke organische oorzaken van lichamelijke klachten uit te sluiten.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die aarzelen om beslissingen te nemen.
  • Dieren die van het ene ding naar het andere gaan en weer terug, zonder echt te settelen.
  • Frequente stemmingswisselingen.
  • Duizeligheid en frequente valpartijen.
  • ‘Reisziekte’ – sommige dieren kunnen niet overgeven, maar dat betekent niet dat ze zich niet misselijk kunnen voelen en in extreme gevallen de inhoud van hun maag kunnen uitstoten via hun neusgaten.