Red Chestnut ~

From Over-Concern to Trusting Love

In een staat zijn van Red Chestnut overkomt ons wanneer we overbezorgd zijn en de focus ligt op wat er allemaal kan gebeuren met onze geliefdes. Ons constant zorgen maken en ons sterk identificeren met anderen laat ons lijden. Het is dan tijd om de positieve waarde van deze Bloesem te leren kennen. Negatieve projecties kunnen worden omgezet in positieve, welke worden gevolgd door begeleiding en positieve invloeden. Om anderen geven zonder jezelf hierin te verliezen is iets wat iedereen kan leren.

 

Iemand met een tekort aan Red Chestnut (rode kastanje) energie maakt zich altijd zorgen om anderen, zelfs tot in de mate van over-protectie. Vaak gaan ze zelfs anderen als het ware “claimen”, zich toe eigenen uit angst dat er anders negatieve dingen zouden gebeuren. De mensen met deze eigenschappen hebben veelal een enorm sterk projectievermogen. Denk maar aan al die moeders en oma's die haast een hartstilstand krijgen als ze er aan denken wat hun (klein)kinderen allemaal kan overkomen op weg naar school, of aan de ouders die slapeloos liggen te wachten tot hun kinderen weer veilig thuis zijn van hun avondje uit. Deze mensen halen zich altijd doemscenario's en vreselijke gebeurtenissen in het hoofd, en kunnen daardoor niet alleen zichzelf schaden, maar ook de mensen om wie ze zich zorgen maken. Ze willen continu de zorgen voor anderen op zich nemen en zijn enorm bang voor ziektes en overlijden van dierbaren. “Goed uitkijken met oversteken, ik zie al voor me hoe je aangereden wordt door een vrachtwagen!” - “Doe je jas en sjaal aan, dadelijk word je ziek!” - “Als er maar niets gebeurd!” - ... Klinken deze zinnen je vertrouwd in de oren? Dan kan de Bach bloesem Red Chestnut allicht een oplossing voor je zijn!

 

Door het positieve vermogen van Red Chestnut kun je opnieuw gaan meeleven met anderen zonder gevoelens van angst. Je gaat sterke gedachten aan gezondheid en moed uitstralen naar diegenen die het nodig hebben. Zowel mentaal als fysiek leer je om je kalmte te bewaren in noodsituaties. In plaats van je hulp op te dringen, zal je deze graag verlenen op verzoek, maar je onbaatzuchtige overbezorgdheid zal verdwenen zijn als sneeuw voor de zon. De eigen kwellingen worden losgelaten en je gaat weer vertrouwen op een goede afloop. Je zal er weer in slagen om de dingen in proportie te zien en je naastenliefde zal terug een gezonde vorm aannemen, in plaats van een overbeschermende. Je kan de toekomst weer vol vertrouwen en kracht tegemoet zien.

 

Tips & Guidance ~

  • Als je voelt dat je teveel gebonden bent aan iemand, vertel jezelf dan: Ik ben ik, jij bent jij.
  • Zend positieve energie naar diegenen die je liefhebt.
  • Wees je ervan bewust dat anderen je bezorgdheid kunnen waarnemen als een last.
  • Affirmatie: Ik straal rust en kalmte uit

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Red Chestnut voor Dieren ~

Een teken dat deze remedie geselecteerd kan worden voor een dier is een moeder die over-agressief reageert tegen iedereen die in de buurt van haar kind probeert te komen. Dit is een natuurlijke reactie, maar als de bezorgdheid té overdreven is, probeer dan Red Chestnut om een ​​gevoel van verhoudingen te herstellen. (Chicory kan ook nuttig zijn).

 

Waar op te letten ~

  • Een dier die angst of agressie toont wanneer iemand haar kind nadert.
  • Dieren die vooral angstig worden wanneer hun kind of hun metgezel – of jij – uit het zicht zijn.
  • Dieren die met zorgelijke angst uitkijken naar de terugkeer van hun metgezel of mens.