Larch ~

From lack of confidence to self-esteem

Larch (lariks) is de essentie die staat voor de ontwikkeling en uitdrukking van je talenten en gaven. Wanneer je bang bent om je talenten te tonen en te delen, maakt Larch de weg vrij naar een nieuw gevoel van eigenwaarde. Of ken je misschien niet eens je sterke punten en gaven, of vergelijk je jezelf constant met andere mensen? dan is het tijd om je levensmissie te ontdekken en te meten met je eigen schaal. Valse bescheidenheid zal jou of iemand anders niet helpen.

 

Larch is de remedie voor mensen die het gevoel hebben dat ze niet zo competent zijn als anderen. Ze missen het vertrouwen in hun vermogen om dingen goed te doen, veronderstellen dat ze falen en nemen vaak niet de moeite om het te proberen. 

Je kunt de overtuiging hebben dat niets je gaat lukken en je begint er dan ook maar niet aan! Laat het een ander maar doen. Mogelijke negatieve ervaringen uit het verleden blijf je vast houden. Pogingen om situaties te verbeteren onderneem je nauwelijks of niet, want je bent er zeker van dat het toch niet gaat helpen. Je weet nochtans dat je de kwaliteiten hebt om te slagen maar je weigert ze te erkennen.

In deze gemoedstoestand voel je je moedeloos, nutteloos en misschien zelfs minder waard dan anderen. Je hebt wel een grote bewondering voor degenen die wel slagen en succes hebben maar zelf heb je het beeld geschept dat je hier zelf niet toe in staat bent.

 

De bloesem Larch schenkt je opnieuw vertrouwen en je krijgt het gevoel dat risico’s nemen om je doel te bereiken, de moeite waard is. Je gaat niet opgeven bij tegenslagen. Je durft ook aan iets nieuws te beginnen zonder je voorafgaande angst dat het zou mislukken. Je minderwaardigheidsgevoel maakt plaats voor zelfvertrouwen.

De remedie Larch helpt om stug door te gaan, en niet te lang stil te staan bij het idee van slagen of mislukken. Als we eerder bereid zijn risico's te nemen en ergens betrokkenheid bij te tonen, halen we meer uit het leven.

 

Tips & guidance ~

  • Focus op je kwaliteiten en talenten, schrijf ze desnoods op
  • Gebruik positieve affirmaties om je bewustzijn te verheffen
  • Waardeer jezelf en ontplooi je talenten door elke dag iets te doen om te groeien
  • Affirmatie: Ik handel met volledig vertrouwen

 

"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Larch voor Dieren ~

Voor paarden en andere dieren kan Larch worden gebruikt in de afwezigheid van zelfvertrouwen wanneer er taken of oefeningen worden geweigerd nadat ze verkeerd zijn gegaan en verdere pogingen niet meer genomen worden. Je zult ook een dergelijke weigering van tevoren zien aankomen, maar voordat je Larch voor een dier selecteert, is het belangrijk om een dier altijd vanuit hun perspectief te observeren! Vermijdt een dier uitdagingen van een soortgenoot of van buitenaf. Of dieren die van nature al niet avontuurlijk zijn. Larch kan ook worden ingezet wanneer een dier een bepaalde moeilijke taak moet uitvoeren, zoals leren springen of integreren in een nieuwe groep en dat het overduidelijk is dat hij onvoldoende vertrouwen in zichzelf heeft om dit tot een succes te maken.

 

De essentie van Larch is vertrouwen in eigen kunnen. Larch geeft het vertrouwen om iets nieuws te durven beginnen, niet stoppen maar volhouden, zelfs als er onvermijdelijke tegenslagen zijn. Larch helpt een dier positief met zijn zelfrespect en positie, met zijn training, met zijn initiatief en wedstrijden/shows.

 

Waar op te letten ~

  • Het vermijden van andere dominante dieren, lawaaierige honden, vriendelijke vreemden, etc. (zie ook Mimulus).
  • Dieren die twijfelachtig reageren op nieuwe situaties, andere voedingsmiddelen en omgevingen.
  • Dieren die vaak anderen aanmoedigen die de eerste stap zetten in elk denkbaar initiatief.