Gorse ~

From strong pessimism and despair to hope

Wanneer niets de zonneschijn in je leven lijkt terug te brengen, leert de essentie van Gorse je om nieuwe hoop aan de horizon te zien opkomen. Ontmoediging en wanhoop kunnen door allerlei gebeurtenissen en omstandigheden om ons heen hangen als donkere wolken, maar onthoud dat er altijd de zon achter hen schijnt. Zelfs wanneer je denkt dat er niets meer aan is te doen, als je het hebt opgegeven, kan de hoop je weer op het goede spoor brengen voor een vreugdevollere kijk op je leven.

 

Gorse (gaspeldoorn) is de remedie voor mensen die hun geloof en hoop hebben opgegeven. Gorse vertegenwoordigt een sterkere vorm van neerslachtigheid dan Gentian omdat Gorse-mensen opzettelijk weigeren te worden aangemoedigd, zo zeker zijn ze dat hun zaak hopeloos is. Als ze ziek zijn, denken ze misschien dat ze ongeneeslijk zijn en dat er niets aan te doen is.

 

Na een levenscrisis of iets wat wordt aangevoeld als een zware persoonlijke nederlaag, kan je inderdaad het gevoel hebben dat alles zinloos is en dat de donkere wolken zich langzaamaan boven je hoofd aan het sluiten is. Het lijkt alsof er voor jou geen hulp meer mogelijk is. Maar niets is minder waar! Als alles doelloos en zinloos is en je niet meer weet hoe je verder moet, dan heb je Gorse nodig. Haar stekels prikken de ballon van vastgeroeste, negatieve beelden kapot en geven je opnieuw levensmoed.

 

De ondersteuning van Gorse zorgt er voor dat we opnieuw het vertrouwen vinden en dat alles zal goedkomen, ondanks de huidige fysieke of mentale problemen. Gorse helpt je om tot het inzicht te komen dat het genezingsproces vaak wordt belemmerd door een dergelijke negatieve houding. Het is belangrijk dat deze gemoedstoestand wordt gewijzigd en dat we ons verzoenen met ons lot. Je klampt je niet langer vast aan ziekte, maar leert al snel inzien dat je zelf, actief deel kan nemen aan je levenslot. Je kan je zelfs tot op zekere hoogte verzoenen met je lot, omdat je de lessen die te halen zijn uit de pijnlijke beproevingen leert begrijpen. Je eigen houding ten opzichte van je “hopeloze” situatie verandert: je krijgt opnieuw hoop en zet daarmee de eerste, belangrijke stap in de richting van een optimaal genezingsproces. Je voelt je opgewekter en gelukkiger en zal in staat zijn om de ziekte als een positieve ervaring aan te wenden. Je zou dit als het ware kunnen zien als een “ik doe zelf mee!”-remedie, waar je uiteindelijk zélf instaat voor je eigen lot en levensloop.

 

Tips & Guidance ~

  • Schrijf alles op wat er leuk is en elke nieuwe mogelijkheid die in je opkomt.
  • Ziekte geneest sneller en beter als je je houding ten opzichte ervan verandert.
  • Help iemand die in een hevigere vertwijfeling zit dan jij.
  • Affirmatie: Ik heb geloof in mijn leven

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Gorse voor Dieren ~

Paarden en andere dieren in deze staat zijn erg down en lijken vol wanhoop. Ze doen geen moeite om van het leven te genieten of te herstellen van een ziekte. De remedie helpt hun natuurlijke hoop en vertrouwen te versterken, zodat ze doeltreffender kunnen strijden.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die erg slecht reageren als er iets misgaat en niet gemakkelijk reageren op aanmoediging van jou.
  • Dieren die al in Gentian-staat zijn en verder in die wanhoop zijn gezakt.
  • Dieren die gestopt zijn met de strijd in hun ziekte en niet meer proberen beter te worden.