Clematis ~

From Fantasizing to Inspired Action 

Met ons hoofd soms teveel in de wolken kan het lastig zijn om iets werkelijk te realiseren hier op Aarde. Fantasie en ideeën zijn mooi en nuttig - wanneer ze gemanifesteerd worden in de leefwereld. Als je de neiging hebt teveel weg te dromen in plaats van de realiteit onder ogen te zien, dan kan Clematis helpen om weer met beide benen op de grond te gaan staan. Breng jezelf terug in het hier en nu en breng je dromen en ideeën tot leven.

 

Clematis (Bosrank) helpt je met je beide voeten op de grond te blijven en niet weg te dromen in je fantasiewereld. Clematis helpt om de weg voor je te openen waardoor je je creatieve kracht weer zal inzetten in de dagelijkse realiteit. Het opent je oren en ogen, zodat de wereld in je hoofd weerklank kan vinden. Je zal je gedachten-wereld weer leren beteugelen en opnieuw met je twee voeten in de realiteit terechtkomen. Je creativiteit zal ongetwijfeld veel meer ontplooiingskansen krijgen. Je leert hoe je uitdagingen en confrontaties kan aangaan en je zal opnieuw in het hier en nu gaan leven. 

 

Clematis is ook één van de ingrediënten van Dr. Bach's oorspronkelijke RESCUE formule, waar het gebruikt wordt om de wazige, flauwe, licht-in-het-hoofd gevoelens te verhelpen die op kunnen treden bij stressvolle situaties en in noodgevallen.

 

Tips & Guidance ~

  • Onderneem actie i.p.v. jezelf weg te dromen
  • Koude handen en voeten? Ook dit kan een teken zijn van niet in het heden te zijn
  • Gronden: Tuinieren, op blote voeten, mediteren, kinderen en/of dieren verzorgen kunnen helpen om beter te aarden
  • Affirmatie: Ik ben in staat om mijn ideeën te manifesteren


"Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen."

Clematis voor Dieren ~

Clematis-paarden en andere dieren lijken gemakkelijker en vaker te soezen dan andere dieren. Ze hebben weinig zin in een link met de dagelijkse realiteit en leven in plaats daarvan in een eigen wereld, niet meer aandachtig kijkend naar wat er om hen heen gebeurt dan absoluut noodzakelijk is.

 

Clematis zal helpen om volledig wakker en alert in het hier en nu te zijn. Brengt het Clematis-dier terug naar de aarde en terug naar zichzelf, zodat hij kan handelen in plaats van te leven in dagdromen.

 

Waar op te letten ~

  • Overmatige slaperigheid.
  • Dieren die in ongelukjes terechtkomen door niet op te letten waar ze zijn.
  • Dieren die geen positieve stimuli opmerken zoals de nadering van een paarband of de komst van voedsel.