Aspen ~

From Nameless Fears to Feeling Safe

Aspen (ratelpopulier-esp) is zeer gunstig voor gevoelige mensen (HSP) die zichzelf niet kunnen goed beschermen tegen omringende energieën, of die af en toe hun balans hierin even kwijt zijn. Dit kan bij sommigen zelfs leiden tot allerlei ondefinieerbare en onduidelijke onrust, onbestemde gevoelens en/of vage angsten. Je zou kunnen zeggen dat de huid voor sommige mensen te dun is om in deze wereld te leven. Maar vergeet niet dat gevoeligheid geen last is, maar een geschenk, indien we in balans zijn en een goed geaarde levensstijl erop nahouden. De fijnste verschillen in trillingen, energieën en verbindingen kunnen worden waargenomen door gevoelige mensen, wat hen helpt het grotere geheel te zien.

 

Vanuit een ander oogpunt bekeken is Aspen de remedie voor angst waarvan de oorzaak niet kan worden genoemd. Aan de ene kant is de Aspen-angst misschien niet meer dan een gevoel van onheil, een ongemakkelijke angst dat er iets onaangenaams of angstaanjagends gaat gebeuren. Aan de andere kant kan het een echte verschrikking zijn, met lichamelijke symptomen zoals het rechtopstaande haar.

 

Sommige mensen zien Aspen als een angst die alleen 's nachts opkomt, omdat het samenhangt met nachtmerries. Aspen zou zeker een juiste remedie zijn voor degenen die 's nachts wakker liggen, uit angst voor iets onbestemds. Dr. Bach zei echter dat bang zijn in het donker een angst is voor Mimulus, omdat de oorzaak duidelijk kan worden aangegeven (het donker). Bovendien doen de onbestemde angsten van Aspen zich net zo goed overdag voor, in het volle zonlicht.

 

Tips & Guidance ~

  • Grond/Aard jezelf regelmatig door middel van meditaties, met blote voeten op het gras, tuinieren.
  • Leer onderscheid te maken tussen je eigen angsten en de perceptie van angst van buitenaf.
  • Probeer de universele liefde te voelen die altijd aanwezig is, ook achter alle duisternis en angst.
  • Affirmatie: Ik weet dat mijn wereld een veilige plek is

 

“Bach Remedies zijn weldadig in actie, en veroorzaken geen verergering of reactie voor hun effect is om positief te stimuleren en innerlijke balans te herstellen.”

Aspen voor Dieren ~

Paarden of andere dieren die Aspen nodig hebben, lijken bang voor iets dat er niet echt is. Het is een vrij zwevende angst, niet gehecht aan iets speciaals als een hard geluid of vreemden, maar gewoon in de lucht. Onthoud echter dat het feit dat je de reden voor de angst van een paard of ander dier niet altijd kunt identificeren, niet bewijst dat het dier niet weet waar hij bang voor is. In de praktijk is het meestal een goed idee om de remedie voor een bekende angst -Mimulus- uit te proberen voordat u zich tot Aspen wendt.

 

De essentie van Aspen is dat het geloof en moed herstelt voor wat er gaat komen. Aspen geeft het gevoel dat je geleid wordt en je je veiliger voelt vanuit je eigen instinct en intuïtie en helpt om het gevoel te ontwikkelen om met elke angstige situatie om te gaan.

 

Waar op te letten ~

  • Dieren die nerveus en angstig lijken in vertrouwde, veilige omgevingen.
  • Dieren die bij elk geluid springen en rennen, zelfs als bekend is dat de oorzaak van het geluid niet bedreigend is.
  • Plotselinge, onverklaarbare paniek, misschien met rollende ogen en trillen en zweten.